Afbeelding
Eigen Foto

Vanbinsbergen Playstation treedt op bij Pletterij

Muziek

HAARLEM Corrie van Binsbergen reist met haar heerlijk energieke band Vanbinsbergen Playstation langs de Nederlandse jazzpodia met de Remise-tour, een ‘best-of’ feest met stukken uit hun rijke repertoire en nieuw werk. Vrijdag 26 november is de band vanaf 20.00 uur op bij de Pletterij (Lange Herenvest 122). 

De naam van de tour duidt op het besluit van Van Binsbergen zich toe te gaan leggen op componeren. Ze stopt met het organiseren van tournees voor bands, projecten en festivals. De trein die al sinds de start van haar eerste band Corrie en de Brokken in 1986 doordendert gaat voorlopig de remise in. Van Vanbinsbergen Playstation verschenen drie cd’s: ‘Live’ (nominatie Edison Publieksprijs 2016), ‘Tales Without Words’ in 2017 en eind 2018 het album ‘10’.

Een van de superlatieven uit de vele lovende recensies: “Frontvrouw en gitariste Corrie van Binsbergen is een soort hogepriesteres als het gaat om componeren. Vanbinsbergen Playstation is een superformatie, drijvend op magnifiek componeerwerk, sublieme uitvoeringspraktijken en ultiem luistergenot. Niet redeneren maar beleven, dát is de muziek van dit Playstation”. (JazzNu).

Voor dit evenement geldt momenteel dat er maximaal 45 bezoekers binnen kunnen. Reservering of ticket via de website is vereist, evenals (voor iedereen van 13 jaar en ouder) het tonen van het coronatoegangsbewijs. Kaarten kosten 10 euro, live meekijken via een livestream 5 euro.

advertentie
advertentie