Afbeelding
Eigen Foto

Radio Bloemendaal besteedt aandacht aan 100-jarige Ray Anthony

Muziek

BLOEMENDAAL Het programma ‘Uit Daan’s Platenkoffer’ besteedt zondag 6 februari aandacht aan de in de vergetelheid geraakte muzikale legende Ray Anthony. Dit enige nog in leven zijnde lid van het Glenn Miller Orchestra bereikte op 20 januari de respectabele leeftijd van 100 jaar. In dat orkest trad hij in 1941 al op als trompettist in de musicalfilm ‘Sun Valley Serenade’.

Ray Anthony was vooral succesvol in de 50-er jaren als big band leider en acteur. Millionsellers had hij als big bandleider met bijvoorbeeld het thema van de televisie-serie ‘Dragnet’. Als acteur trad hij in diverse films op samen met onder andere Jayne Mansfield, Danny Kaye en Fred Astaire. Met laatst genoemde in de film ‘Daddy’s long legs, Vadertje Langbeen.

Vanwege de opkomst van diverse andere muziekgenres vanaf de 60-er jaren ging het met zijn bekendheid achteruit. Om deze beroemdheid niet geheel in de vergetelheid te doen geraken, besteedt het programma ‘Uit Daan’s Platenkoffer’ de nodige aandacht aan Ray Anthony. Het programma is te beluisteren vanaf zondag 6 februari via www.radiobloemendaal.nl.

advertentie
advertentie