Afbeelding
Eigen Foto

Orionis Trio treedt op in Bloemendaalse dorpskerk

Muziek

BLOEMENDAAL De stichting Vrienden van de Dorpskerk Bloemendaal gaat weer door met het organiseren van concerten. Zondag 13 februari staat het eerste concert op het programma, dan treedt het Orionis Trio vanaf 15.00 uur op in de dorpskerk aan het Kerkplein. 

Na een lange lockdown en verschillende mislukte pogingen om concertjes te geven in het Bloemendaalse, is de cultuursector nu gelukkig weer open. Trio Orionis bijt zondag 13 februari vanaf 15.00 uur het spits af met het beroemde Dumky pianotrio van Antonín Dvorák. Wim Bijleveld speelt de viool, Carla Vermeulen de piano en René Reijnhart de cello.

Na de pauze wordt het trio aangevuld tot een kwintet, met Suus Bijleveld op de altviool en Gerrit Jan de Jongh op de contrabas. Het bekende Forellenkwintet van Schubert staat dan op het programma. Waarom forellen? Omdat de variaties in het vierde deel gebaseerd zijn op het lied ‘Die Forelle’, een eerdere compositie van Schubert. Het werk was gecomponeerd voor een groepje musici die altijd bij elkaar kwamen in een Oostenrijks stadje waar ze zo fantastisch konden vissen naar forellen.

Kaarten voor het concert zijn te bestellen via www.dorpskerkbloemendaal.nl/

advertentie
advertentie