Afbeelding
Eigen Foto

Maarten Bogaers zingt ongehoorde liedjes in Bloemendaalse bibliotheek

Muziek

BLOEMENDAAL Precies twee twee jaar na zijn laatste optreden staat de Overveense singer-songwriter Maarten Bogaers zaterdag 19 februari weer op het podium. Tussen 14.00 en 15.00 uur zingt hij in de Bloemendaalse bibliotheek (Korte Kleverlaan 9) zijn ‘Ongehoorde Liedjes’.

Voor veel artiesten waren de afgelopen twee jaren een moeilijke periode. Op een paar weken na, konden ze het hele jaar niet optreden. Singer songwriter Maarten Bogaers besteedde zijn tijd onder andere aan het schrijven van nieuw werk en kwam onder andere met het prachtige ‘Als druppels de spiegels van het Spaarne breken’. Dit nummer zal hij ook in de Bloemendaalse bibliotheek ten gehore brengen. Daarnaast zingt hij veel nieuwe ongehoorde liedjes en omlijst het met passende teksten. Wat Maarten betreft zou het onderwerp kunnen zijn ‘een nieuwe start’. 

Bogaers trad in februari 2020 voor het laatst op, naar aanleiding van zijn bundel met ongehoorde liedjes die in 2019 uitkwam. Hij hoopte zijn repertoire regionaal kleinschalig ten gehore te brengen, maar het liep anders. Hij hoopt in 2022 weer veel live te kunnen spelen maar heeft de afgelopen twee jaar niet stilgezeten. Bogaers: “Ik deed onder andere een gooi naar Haarlems stadsdichter en schreef een stadsgedicht. Aangezien een lied mij, als singer songwriter, toch wat beter past heb ik het nadien uitgewerkt tot het nummer: Als druppels de spiegels van het Spaarne breken”.

Maarten Bogaers werd in 1966 geboren in Zoetermeer (Zuid-Holland). Vanaf zijn elfde speelde hij gitaar en vanaf zijn zestiende schreef hij teksten. Hij speelde, in verschillende formaties, voornamelijk Nederlandstalig repertoire. Met de bundel ‘Ongehoorde liedjes’, waarin een selectie is opgenomen van zijn beste nummers, maakt Bogaers zijn debuut. Ruim een jaar heeft Bogaers besteed, tijdens zijn dagelijkse treinreis van Overveen naar Amsterdam, aan het vastleggen van zijn nummers in zijn iPhone. Dit vormde uiteindelijk de basis van de bundel met liedjes. Een bundel die goede recensies kreeg. Zo oordeelde de Metro bijvoorbeeld: “Als je ze leest voelen ze als biografische gedichten zonder platheid of dit heb ik eerder gehoord”

Het optreden in de bibliotheek is gratis toegankelijk. Aanmelden vooraf is niet nodig, wel dient iedereen een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs te tonen. 

advertentie
advertentie