Afbeelding
Eigen Foto

Jaarlijkse muziekavonden Coornhert weer live bij te wonen

Muziek

HAARLEM Donderdag 10 en vrijdag 11 maart vinden op het Coornhert Lyceum weer de jaarlijkse muziekavonden plaats. Dit jaar weer voor een echt publiek, al is er dit jaar ook de mogelijkheid om de optredens via een livestream te volgen. 

Geheel vertrouwd zijn de optredens die gegeven worden door de diverse ensembles die de school rijk is, groot, klein, instrumentaal en vocaal. Na twee jaar corona treden ze allemaal met veel enthousiasme op. Voor een groot aantal leerlingen zijn deze optredens tegelijkertijd de afsluiting van het praktijkgedeelte van het schoolexamen muziek.

Het schoolorkest opent de avonden met muziek van George Gershwin en daarna een compilatie van songs van de rockband Queen. Het salonorkest speelt ‘De Fabriek’, de openingstune van de gelijknamige Nederlandse dramaserie uit 1981, met als decor de toenmalige CSM suikerfabriek in Halfweg.

Andere artiesten die deze avond ten gehore worden gebracht zijn De Dolly Dots, Chi Coltrane, The Three Degrees, Joe Cocker, Billie Eilish, Adele, The Black Mamba, Rihanna. Maar er staan ook enkele klassieke stukken op het programma van Fauré, Rachmaninoff en Mozart. Kortom, het is een afwisselend concert. Soul, funk, jazz, rock, wereldmuziek, klassiek en ook aantal eigen composities wisselen elkaar in hoog tempo af en alles wordt live gespeeld door de leerlingen van het Coornhert Lyceum.

Belangstellenden kunnen een kaartje kopen via info@coornhert.nl om live aanwezig te zijn. Een link naar de livestream is op www.coornhert.nl te vinden. Hier wordt ook het volledige programma geplaatst. 

advertentie