Afbeelding
Eigen Foto

Haarlems Gemengd Koor geeft concert vol vreugde en verdriet in Groenmarktkerk

Muziek

HAARLEM ‘Vreugde en Verdriet’, het is de toepasselijke naam van het programma dat het Haarlems Gemengd Koor zondag 3 april in de Groenmarktkerk uitvoert. Na een zware coronaperiode, waarin het koor vier concerten, waaronder het jubileumconcert, heeft moeten afgelasten, is het koor blij dat er nu weer opgetreden kan worden. Vanaf 15.00 uur worden in de kerk ‘Magnificat’ van Francesco Durante, ‘Stabat Mater’ van Tommaso Traetta en ‘Gloria’ van Antonio Vivaldi uitgevoerd. 

Francesco Durante (Napels, 1684-1755) componeerde het schitterende ‘Magnificat’, een lofzang aan God: Maria, in verwachting van Jezus, toont haar dankbaarheid aan God. Van de hand van Durantes leerling Tommaso Traetta (Napels, 1727-1779) is het ontroerende ‘Stabat Mater’, een klaagzang over het leed van Maria aan de voet van het kruis, waaraan haar zoon sterft. Antonio Vivaldi (Venetië, 1678-1741) componeerde het prachtige ‘Gloria’, ook een lofzang aan God, dit keer betreffende de aankondiging door de engelen aan de herders, van de geboorte van Jezus.

Onder leiding van dirigent Ago Verdonschot voert het honderdjarige maar springlevende Haarlems Gemengd Koor de toehoorders in dit concert mee langs heftige emoties van vreugde en verdriet. De begeleiding is in handen van het orkest Tarisio Consort. Zij bespelen barokinstrumenten waaronder een klavecimbel. Sopraan Florien de la Fosse encountertenor Erjan van der Velde zullen het geheel completeren met hun prachtige stemmen.

Kaarten voor het concert zijn voor 17,50 euro te bestellen via de koorleden of post.hgk@gmail.com of aan de kerk. Resterende kaarten worden op de dag van het concert voor 20 euro aan de deur verkocht. 

advertentie
advertentie