Afbeelding
Eigen Foto

Jubileumconcert vrouwenkoor Baba Jaga slaat brug tussen barokmuziek en hedendaagse nummers

Muziek

HAARLEM Zingen brengt Vrouwenkoor Baba Jaga al 20 jaar plezier. Ondanks de pijn van de afgelopen periode houden zij zaterdag 12 maart een jubileumconcert met de naam ‘Dolor et Gloria’ in het Verhalenhuis aan de Van Egmondstraat 7.

Ook muziek van alle tijden gaat over verdriet en vreugde. In het concert worden stukken gezongen van Renaissance tot muziek uit de 20e eeuw. Het koor brengt een paar scherzi musicali van Claudio Monteverdi. Vervolgens zingt Baba Jaga met Antonio Vivaldi’s ‘Gloria’ de toekomst tegemoet. Van de Haarlemse componist en organist Hendrik Andriessen worden delen uit zijn Maria-cyclus ten gehore gebracht. Tot slot wordt een aantal liederen van de baanbrekende Henk Badings gezongen in het Frans.

Baba Jaga is een koor van twaalf zangeressen uit Zuid-Kennemerland onder de enthousiaste leiding van dirigent Michelle Mallinger. Het repertoire is doorgaans klassiek, van middeleeuwen tot heden. Met zo nu en dan een knipoog naar de jazz- en popmuziek.

Vanwege het 20-jarig bestaan pakt het koor uit met begeleiding door een ensemble van vier musici: Erik Jan Eradus (orgel en piano) en ensemble ‘t Kabinet (strijkers). Als solisten treden Blanca en Danieke Bakker en Michelle Mallinger op.

Het concert start zaterdag 12 maart om 20.00 uur in het Verhalenhuis, Van Egmondstraat 7. Kaarten zijn te bestellen via verhalenhuishaarlem.nl/pec-events/babajaga-jubileumconcert/1647115200/

advertentie