theaterkoor blue moon 19 maart in het verhalenhuis

Muziek Deel je nieuws

Op zaterdag 19 maart speelt Blue Moon het programma “Once in a Blue Moon with the Waltzing Matildas.” Een dubbeloptreden van het koor en het vocaal kwartet de Matildas. Dirigent Harry Habets: “We hebben in de afgelopen moeilijke tijd op allerlei manieren het koor in stand weten te houden, via Zoom, repeteren in het park, en zodra het mocht weer binnen repeteren op afstand. Zodoende kunnen we nu, heel snel na de versoepelingen, een volwaardig programma brengen.”

In opdracht van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft Habets een aantal jaren terug het programma Noord-Hollands Ritme samengesteld, een muzikale rondreis door onze provincie met bekende nummers als Het Spaarne stroomt en Durgerdam, maar ook met eigen composities bij werk van dichters uit de provincie. Het programma, ondersteund door video met orkest, is beschikbaar voor koren uit de regio en voor deze gelegenheid heeft Blue Moon het stuk zelf weer op het repertoire genomen.    

De Waltzing Matildas zingen nummers waarin ze de verschillende fases van een mensenleven beschouwen, van kindertijd tot ouderdom. Ze zingen 4-stemmig a-capella nummers van o.a. Annie M.G. Schmidt, Willem Wilmink en Maarten van Roozendaal.

De voorstellingen in het Verhalenhuis zijn om 15u en om 20u, kaarten (à € 15,- incl. consumptie in de pauze) zijn te bestellen via www.verhalenhuishaarlem.nl

advertentie