Wittgenstein Project
Wittgenstein Project Ronald Knapp

Wittgenstein Project speelt Weense muziek in Bloemendaals gemeentehuis

Muziek

OVERVEEN In het gemeentehuis van Bloemendaal (Bloemendaalseweg 158) wordt zondag 24 april opgetreden door het Wittgenstein Project. Vanaf 11.00 uur spelen zij een programma vol Weense muziek.

De Nederlandse pianist Folke Nauta verloor het gebruik van zijn rechterhand door een lokale neurologische storing. In Paul Wittgenstein, de Weense pianist die zijn rechterarm verloor in de Eerste Wereldoorlog, herkent hij een illustere voorganger. Wittgenstein vroeg bekende componisten werken te schrijven voor piano linkerhand. Dat leverde schitterende kamermuziek op die de luisteraar terugvoert naar het negentiende-eeuwse Wenen.

Folke Nauta vormde een ensemble van vijf volleerde solisten om die muziek uit te voeren. Dat betekende de start van het Wittgenstein project. Naast Folke Nauta (piano) bestaat het ensemble uit Lars Wouters van den Oudenweijer (klarinet), Janneke van Prooijen (viool), Elisabeth Smalt (altviool) en Michiel Weidner (cello). Op het programma staan werken van Johann Strauss jr., Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schmidt en Johann Schrammel.

Kaarten voor het concert zijn voor 24 euro online te koop via www.muzenforum.nl. Jongeren tot 26 jaar betalen 12 euro.

advertentie
advertentie