Afbeelding
Olivier Middendorp/Hollandse Hoo

Sopraan Johanette Zomer treedt op in gemeentehuis van Bloemendaal

Muziek

OVERVEEN Sopraan Johannette Zomer treedt zondag 1 mei op in het gemeentehuis van Bloemendaal (Bloemendaalseweg 158). Ze wordt begeleid door fluitist Peter Verduyn Lunel en pianist Hans Eijsackers. Het gevarieerde liedprogramma omvat werken van onder andere Händel, Vivaldi, Bach, Brandts-Buys, Enesco en Pijper.

De Nederlandse sopraan Johannette Zomer is een zangeres met een internationale carrière. Ze werkte enige jaren als microbiologisch analist voordat zij in 1990 haar zangopleiding begon aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Johannette Zomer zingt al ruim twintig jaar op topniveau. Opera, oratorium, kamermuziek, lied: in elk genre weet ze te excelleren. Het repertoire van Zomer reikt van de Middeleeuwen tot en met de 20e eeuw. Zij werkte met belangrijke barokspecialisten zoals Philippe Herreweghe, Ton Koopman en Frans Brüggen. Maar ook met dirigenten als Kent Nagano, Ivan Fischer, Daniel Harding, Valery Gergiev, Reinbert de Leeuw en Peter Eötvös. Voor haar cd met Bach cantates (begeleid door het Engelse ensemble Florilegium) ontving zij een Edison.

Het concert start om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). Kaarten zijn online te koop viawww.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal (uitsluitend pinbetaling). Kaarten kosten 24 euro, jongeren tot 26 jaar betalen 12 euro. 

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten. Diversiteit in het aanbod staat voorop: van solisten tot ensembles en zowel instrumentaal als vocaal. Kijk voor meer informatie ook op www.muzenforum.nl

advertentie
advertentie