Afbeelding
Eigen Foto

Haarlemse band Frozen Steam treedt op in Patronaat

Muziek

HAARLEM Voorheen speelden ze in topbands als Gotcha! en de band van Jeroen van Koningsbrugge. Nu spelen ze, aangevuld met jong talent, hun favoriete rocksongs aller tijden – met hier en daar een verrassend muzikaal uitstapje. Stuwend, strak en met een grijns van oor tot oor. Frozen Steam is de naam. Zondag 29 mei gaan ze vanaf 20.00 uur los in het Patronaat in hometown Haarlem

Frozen Steam is een Haarlemse band die in 2019 is opgericht. Likkebaardend bogen zanger Wouter Helmink (eerder onder meer de manachter het Frank Zappa tribute-project 2000 Motels), gitarist Ivar Leliveld (o.a.Gotcha!), drummer Jeroen Nieuwenhuizen (Local Boyzz) en bassist Boudewijn Geels (o.a. Jeroen van Koningsbrugge’s Black Daniels en progband Milky Way Gas Station) zich dat voorjaar over de menukaart van vijftigjaar rock. “We moeten de band worden voor wie we zelf echt álles wat we die avond óók hadden kunnen doen zouden afzeggen”, zeiden ze tegen elkaar.

Kortom: de lat lag hoog. De afgelopen twee jaar zijn ze die band geworden, mede dankzij nieuweaanwinst Andy Bouderij. Hij is vergroeid met zijn Gibson Les Paul en vers afgestudeerd aan het conservatorium in Haarlem.

Frozen Steam neemt het publiek mee naar de seventies met Aerosmith en Deep Purple, de eighties met Lenny Kravitz, de nineties met Nirvana, Pearl Jam en de Red Hot Chili Peppers en Soulwax, de zero’s met de Foo Fighters en Franz Ferdinand en de tens met Triggerfinger en The Raconteurs. 

Met tussendoor af en toe nummers die minder bekend maar muzikaal interessant en minimaal net zo goed zijn. Want Frozen Steam is géén cliché meebrul-partyband. Frozen Steam is wel: virtuoos gitaarwerk, een beukende ritmesectie en een zanger die van elk optreden een happening maakt.

Kaarten zijn voor 13 euro te koop via https://patronaat.nl/event/frozen-steam-29-05-22/

advertentie