Afbeelding
Veronique Breeuwsma

Vocaal Ensemble Tout Venant wijdt optreden aan het Hooglied

Muziek

OVERVEEN Vocaal Ensemble Tout Venant zingt zaterdag 21 mei vanaf 20.00 uur in de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen Kerk (Zijlweg 7) onder leiding van Christiaan Winter een programma dat grotendeels gewijd is aan het Hooglied. Deze reeks dialogen tussen twee geliefden heeft in de loop der eeuwen veel componisten geïnspireerd. 

Tout Venant laat tijdens het optreden enkele stukken horen, van de vroeg Renaissance klanken van Dunstable tot de hedendaagse soberheid van Moody, en zelfs een stuk speciaal gecomponeerd door de eigen dirigent. Als echo op deze lofzang op de liefde staat ook 'Hymn to St Cecilia' van Benjamin Britten op het programma, alsmede stukken van Ceballos, Banchieri, Walton en Gjeilo. 

Vocaal Ensemble Tout Venant bestaat uit veertien geschoolde zangers. Bij de oprichting in 2010 werden zij vanuit diverse koren uit Haarlem samengebracht en de naam Tout Venant verwijst daarnaar. "De naam is ook van toepassing op het zeer afwisselende repertoire van ons kamerkoor waarbij geen stijl of tijdvak wordt geschuwd", zo laat Véronique Breeuwsma namens het koor weten. "We hebben eeuwenoude werken gezongen, zoals de 'Missa Supra Salve Regina' die werd opgediept uit een manuscript van Petrus Alamire, maar ook diverse nieuwe stukken waarvan de inkt bij wijze van spreken nog maar net was opgedroogd". 

Volgens Breeuwsma gaat het koor graag 'op avontuur'. Zo trad het Haarlemse vocaal ensemble in het verleden onder meer op in Amsterdam, Alkmaar, Zaandam, Utrecht, Overveen, Middenbeemster en zelfs over de grens in Engeland en België (Leuven en Antwerpen). "Daarbij treden we graag samen met andere koren op. Zo deden we begin 2016 een aantal concerten met dubbelkorige werken samen met Vocaal Ensemble Tien uit Amsterdam. En we hebben samen met het bevriende kamerkoor Duodektet een tour gedaan in Engeland waar we zongen in de kathedralen van Peterborough, Ely, St. Albans, Exeter en Wells onder de gezamenlijke noemer Sweelinck Chamber Choir". 

Kaarten voor het optreden in Overveen kosten 12,50 euro in de voorverkoop en zijn te reserveren via ttvenant@hotmail.com.. Resterende kaarten worden voor 15 euro aan de deur verkocht. 

advertentie