Afbeelding
PR

Muzikale dames komen terug naar Haarlem met het ‘Voordeurconcert’

Muziek

HAARLEM Toen in 2021 voor de zoveelste keer alle concertzalen dicht gingen en uitvoerende musici Camilla van der Kooij (viool) en Josje Goudswaard (piano) met de handen in het haar zaten, bedachten zij: ’dit moet anders, dan gaan wij wel naar de mensen toe!’ Zij richtten een bus in als muzieksalon, compleet met Perzisch tapijt en kunst aan de muur en reden onder andere naar Haarlem. Het Voordeurconcert was geboren en het bleek een daverend succes. Op veler verzoek gaan ze dit jaar nog een keer op tour en op zaterdag 2 juli komen Camilla en Josje terug in de Spaarnestad. 

Het busje van waaruit gespeeld werd bracht de twee dames vorig jaar op de meest uiteenlopende plekken. Camilla en Josje mochten in coronatijd maar liefst meer dan 120 Voordeurconcerten verzorgen. Van een heerlijk tuinconcert onder een stralende hemel tot tussen de buien door spelen onder een treurwilg met wat gespetter hier en daar. Zij speelden voor dansende bejaarden, genietende kinderen en meezingende vogels. In Haarlem werd op 18 juli een aantal optredens gegeven. 

SUCCES Volgens Goudswaard was het succes eenvoudig te verklaren. “Het persoonlijke contact en de mogelijkheid om zo dichtbij de muzikanten te zitten in de eigen omgeving, maakten onze concerten tot een unieke en onvergetelijke ervaring. Alles was geheel corona-proof, dus zelfs de aller kwetsbaarsten konden veilig meegenieten”.

(Tekst loopt door onder video)


Hoewel de coronabeperkingen (voorlopig?) van de baan zijn, vinden de dames het nog altijd heerlijk om vanuit hun busje op te treden. Ze besloten daarom nogmaals op tour te gaan door Nederland. Zaterdag 2 juli komen Camilla en Josje terug naar Haarlem. Wie zichzelf of de hele buurt graag wil verrassen met een ‘spontaan’ optreden voor de deur, kan de dames nog boeken via www.hetvoordeurconcert.nl

MENU’S wie een Voordeurconcert’ boekt, kan kiezen uit vier menu’s: ‘Going to the movies’, Classical Highlights’, ‘The voice of violin’ en de ‘Chef’s Special’. Bij “Going tot the movies’ wordt onder andere werk uit ‘Lord of the Rings’ en ‘Pirates of the Carribean’ gespeeld, terwijl bij ‘Classical Highlights’ werk van onder andere Mozart en Bach wordt opgevoerd. Op de dag van het concert rijdt de bus voor en kunnen de toeschouwers plaats nemen bij de voordeur of de straat. De deur van de bus schuift open en daarin staat de piano in een mooi decor met sfeerverlichting. Vervolgens volgt een concert van een kwartier of half uur.  

Pianiste Josje Goudswaard heeft een bloeiende Pianolespraktijk in Alphen a/d Rijn en is pianiste van onder andere het Tuschinski Trio en van violiste Camilla van der Kooij. Onder de internationale pseudoniem Donna Verdell schrijft zij arrangementen en componeert zij muziek voor onder andere piano en harp welke wordt uitgegeven in diverse landen zoals Duitsland, Groot Brittanie en Australië door bladmuziek uitgever Broekmans & van Poppel.

Violiste Camilla van der Kooij is naast klassieke muziek gespecialiseerd in improvisatie en popmuziek. Zij is violiste van het Red Limo Quartet, van het Tuschinski Trio en The Analogues. Camilla werkte met vele artiesten zoals Wende, Kensington en Janne Schra. Met het Red Limo Quartet speelde zij door heel Europa tijdens de tour van Eddie Vedder (Pearl Jam) en na deze zomer zal zij weer wekelijks te zien zijn in de steigers van het tv-programma ‘Matthijs gaat door’.

Afbeelding
advertentie