Afbeelding
Eigen Foto

Haarlems Klein Koor zingt Rossini’s ‘Petite Messe Solennelle’ in Oosterkerk

Muziek

HAARLEM Het Haarlems Klein Koor viert zondag 10 juli vanaf 14.30 uur dat het weer mag zingen met Rossini’s ‘Petite Messe Solennelle’. Het optreden vindt plaats in de Oosterkerk (Zomerkade 165). 

Gioachino Rossini (1792-1868) is een van de bekende namen uit de rijke Italiaanse operatraditie. Hij schreef tientallen opera’s, totdat hij naar Londen verhuisde in 1829. Vanaf dat moment schreef hij nog maar weinig muziek. Maar in 1864 – inmiddels woonde hij in Parijs - zette hij zijn operastijl nog één keer in om een meeslepend religieus werk te componeren: de ‘Petite Messe Solennelle’. Het stuk heeft het hart van menig muziekliefhebber sneller doet kloppen. Logisch, want dit bekende koorwerk kent een opera-achtige uitstraling en de Parijse ambiance waarin het werk is geschreven, geeft er een zuidelijke passie aan. 

Veel koren hebben dit werk van Rossini uitgevoerd, maar dat gebeurde zelden in de bewerking van de hedendaagse Spaanse componist Gustavo Trujillo. Hij heeft dit late opus van Rossini grotendeels intact gelaten, maar de solopartijen van alt, tenor en bas herschreven in een meerstemmige koorzetting. Dit is de bewerking die door het Haarlems Klein Koor wordt uitgevoerd. 

Kaarten zijn voor 17 euro (inclusief drankje en programmaboekje) te koop via www.haarlemskleinkoor.nl. Resterende kaarten worden aan de deur verkocht. 

advertentie
advertentie