Afbeelding
Archief

Mixing memory and desire speelt muziek van Gerry Mulligan-Chet Baker Kwartet

Muziek

HAARLEM Mixing Memory and Desire speelt donderdag 18 augustus vanaf 20.00 uur in De Pletterij (Lange Herenvest 122) muziek van het Gerry Mulligan-Chet Baker Kwartet. Voor het optreden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. 

Mixing Memory and Desire komt voort uit een project dat Jan Willem van der Ham in 2014 begon ter bestudering van de muziek van het Gerry Mulligan-Chet Baker Kwartet van rond 1950, de eerste groep met twee blazers, bas en drums, zonder harmonie-instrument. Dit levert grote harmonische vrijheid op in de solo’s, terwijl in het geschreven materiaal de lijnen voor baritonsaxofoon en trompet heel geraffineerd zijn.

In de loop van het project hebben de muzikanten geprobeerd met respect voor de oorspronkelijke stukken daaraan hun eigen ideeën toe te voegen, altijd uitgaande van wat de stukken bieden. In 2017 verscheen een cd met resultaten hiervan.

Inmiddels speelt het gezelschap voornamelijk eigen stukken, waarbij de leden er naar streven de transparantie en het raffinement van het oorspronkelijke kwartet te combineren met eigentijdse vormen van improvisatie.

Kijk voor meer informatie op www.pletterij.nl

advertentie
advertentie