Afbeelding
Eigen Foto

Jazzconcert met internationale supertalenten in De Pletterij

Muziek

HAARLEM Jazzdrummer Sun-Mi Hong treedt donderdag 18 augustus van 22.00 tot 23.00 uur met een goed ingespeelde band op in de Pletterij (Lange Herenvest 122). 

Sun-Mi Hong werd op 15 juli 1990 in het Zuid-Koreaanse Incheon geboren. Ze begon te drummen toen ze 17 was, en op haar 19e ging ze naar de Howon University. Daarna vertrok ze naar het Conservatorium van Amsterdam, een van de meest vermaarde Europese jazzopleidingen. Die overgang naar Europa veranderde haar kijk op het leven en de muziek volledig. Door het luisteren naar albums van onder meer Brian Blade, Ari Hoenig en Roy Haynes werd haar geest steeds sterker naar jazz gestuurd, mede doordat ze onder de vleugels kwam van docenten/slagwerkers als Martijn Vink en Marcel Serierse.

Sun-Mi schrijft inmiddels eigen composities, met veel dramatische en emotionele variatie, en stelde een kwintet samen met internationale supertalenten woonachtig in Nederland. In 2017 bracht ze in eigen beheer haar debuutalbum uit, getiteld ‘Page 1’. In 2018 won ze met haar groep de Sena Dutch Jazz Competition, volgens de jury omdat ‘de groep op een emotionele, speelse en spirituele manier en met een juiste attitude het meest organisch is.’ In de zomer van 2020 kwam op ZenneZ Records het prachtige tweede album ‘A Self-Strewn Portrait’ uit. Met haar eigen goed op elkaar ingespeelde band verkent drummer Mi Hong op dit album de mogelijkheden van zowel freejazz als modern acoustic jazz, met doorgecomponeerde stukken en vrijere passages in de traditie van het Wayne Shorter Quartet. Het ene moment subtiel en aftastend, dan weer met stuwend slagwerk. 

Het optreden is vrij toegankelijk. Wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.pletterij.nl.

advertentie
advertentie