Afbeelding
Eigen Foto

Zestiende Internationaal César Franckconcours in Kathedrale Basiliek St.-Bavo

Muziek

HAARLEM Het Willibrordusorgel van de Kathedrale Basiliek St.-Bavo aan de Leidsevaart wordt van 4 tot en met 8 oktober bespeeld tijdens het zestiende Internationale César Franck Concours

Vanwege het 200ste geboortejaar van deze componist zullen dit keer voor de deelnemers uitsluitend werken van Franck op het programma staan. De jury bestaat uit: Michel Bouvard (Toulouse, Frankrijk), Étienne Walhain(Tournai (Doornik, België) en Petra Veenswijk (Delft, Nederland).

Uit de vele aanmeldingen door het inzenden van een opname zijn door een vakjury tien deelnemers geselecteerd uit diverse landen. Zij zullen zich tijdens de eerste voorronde, op 4 oktober van 10.00 tot 17.00 uur presenteren. Daaruit kiest de jury maximaal zes deelnemers die zich tijdens de tweede voorronde, op 6 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur laten horen. Maximaal drie deelnemers worden vervolgens toegelaten tot de finale, die op 8 oktober vanaf 16.00 uur plaatsvindt. 

De toegang tot de voorronden en de finale is gratis. Wel wordt gevraagd om een vrijwillige gave na afloop.

Vrijdag 7 oktober geven de drie juryleden vanaf 20.15 uur een concert op het orgel. Zij vertolken werken van onder andere Vierne, Tournemire en Langlais. Ook de toegang tot het juryconcert is vrij. 

Nadere inlichtingen : www.cesarfranckconcours.nl

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie