Afbeelding
Eigen Foto

Kleurrijke campagne laat zien dat afval scheiden ook leuk kan zijn

Natuur en milieu

HAARLEM Haarlemmers scheiden hun afval steeds meer. Dit betekent minder restafval en meer afval geschikt voor recycling oftewel hergebruik. ‘Elke kilo telt’ is niet voor niks de slogan van de communicatiecampagne die sinds 15 juni volop onder de aandacht wordt gebracht. Op reclameborden, in advertenties en online zullen de opvallende en kleurrijke campagnebeelden en -boodschappen de komende tijd te zien zijn.

De campagne van gemeente Haarlem en Spaarnelanden richt zich op het gevoel dat het belangrijk is om afval te scheiden. Hoe meer, hoe beter. Voor jezelf en de wereld waarin we met z’n allen leven. Wie het gevoel heeft dat afval scheiden geen kwestie van moeten is, is eerder bereid dit te doen. Het kan zelfs leuk zijn, zo laten de filmpjes zien die vorig jaar gemaakt zijn. Deze zijn te vinden op www.wijscheidenafval.nl/haarlem.

In opdracht van de gemeente Haarlem en Spaarnelanden is de Haarlemse kerstboom van 2019 verwerkt tot een echt parfum. Een mooi voorbeeld van afval dat niet stinkt. Het Haarlems parfumhoutje wordt geleverd met rubber of linnen lint waarmee het houtje tussen kleding of in de sokkenla kan worden gelegd, of in de auto kan worden opgehangen.

Naast de posters, advertenties en folders, kunnen mensen ook meedoen met de acties ‘In Geuren en Kleuren – Test je reukzin’ en ‘De geluiden van afval’. Leuke acties die afval op een positieve manier onder de aandacht brengen. De actie ‘In Geuren en Kleuren – Test je reukzin’ vindt in de Stadhuistuin plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni tussen 11.00 en 16.00 uur. Een bijzondere actie waar bezoekers geuren van afval kunnen ruiken en als beloning hiervoor een Haarlems parfumhoutje krijgen.

Online kunnen mensen tussen 22 juni en 13 juli meedoen aan de actie ‘Raad de geluiden van afval’. Op een speciale pagina op de website wijscheidenafval.nl, worden wekelijks drie afvalgeluiden geplaatst en wint de eerste juiste inzending een mooie en uniek fles Haarlems huisparfum.

advertentie
advertentie