Afbeelding
Archief

JCI Kennemerland maakt Schalkwijk schoner tijdens World Cleanup Day

Natuur en milieu

HAARLEM Zaterdag 18 september is het World Cleanup Day: een krachtige ‘groene golf’ van opruimacties verspreid over 180 landen. Vorig jaar hebben er over de hele wereld ruim 20 miljoen mensen meegedaan aan deze grootschalige opruimactie. Ook in Nederland werd er vorig jaar ruim 77.000 stuks zwerfvuil opgehaald. JCI Kennemerland organiseert dit jaar de opruimactie in Schalkwijk en wie wil kan nog komen helpen om de wijk schoner te maken. 

World Cleanup Day is een wereldveranderend idee met een bescheiden oorsprong. Het idee ontstond in Estland uit een spontaan nationaal initiatief in 2008, toen 4 procent van de bevolking samenkwam om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Op 18 september komen vrijwilligers in 180 landen samen om de wereld van afval te ontdoen. In Nederland worden er door de Plastic Soup Foundation en JCI Nederland tientallen lokale acties opgezet.

JCI Kennemerland pakt zaterdag 18 september samen met vrijwilligers de grootste wijk van Haarlem, Schalkwijk, aan. JCI Kennemerland zorgt voor het gereedschap en dat het verzamelde afval wordt opgehaald door Spaarnelanden. Wie mee wil doen aan de schoonmaakactie hoeft alleen maar gezellig een wandeling te maken en het zwerfvuil te verzamelen.Het is de bedoeling om een groot feest van de dag te maken. Zo is er een bingokaart waarmee de kinderen een ijsje kunnen scoren. De bingokaart dient samen met de prikstok en afvalzak ingeleverd te worden. 

Er wordt om 10.00 uur verzameld bij MooiZooi (Terschellingpad 2) in Schalkwijk. Vanuit daar verspreiden de deelnemers zich en worden er verschillende routes gelopen. Rond 12.00 uur eindigt de schoonmaakactie. Voor de koffie, thee, prikstokken en afvalzakken wordt gezorgd. Wie mee wil helpen, kan zich aanmelden op www.jci-kennemerland.nl/world-cleanup-day

advertentie
advertentie