Resterende acht oude populieren aan Vlaamseweg worden ook gekapt

25 november 2021 om 11:57 Natuur en milieu Eigen Foto
Afbeelding

HAARLEM Aan de Vlaamseweg zijn onlangs zeventien ongeveer 90 jaar oude populieren gekapt. De bomen waren volgens de gemeente aan het eind van hun levensduur en dreigden gevaarlijk te worden. Volgens de gemeente werd bij de kap goed zichtbaar hoe slecht de binnenkant van de stammen was. Daarom heeft het Haarlemse college nu het besluit genomen om ook de overige acht oude populieren aan de weg te verwijderen. De bomen zouden nog maar een beperkte levensduur hebben. 

Bomen die 50 jaar of ouder zijn en (nog) niet op de monumentale bomenlijst staan, mogen in Haarlem niet zomaar gekapt worden. Het college moet zich eerst over de noodzaak van de kap buigen. Het college heeft in het geval van de Vlaamseweg besloten om ook de acht overgebleven populieren te laten verwijderen en te vervangen door nieuwe bomen. Ook ..

Mis niks, lees alles van Haarlem


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlem en omliggende plaatsen met Haarlems Weekblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Haarlems Weekblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Haarlem.

PREMIUM
Afbeelding
Overig 1 nov 2022, 14:33 Verbruiksplafond rekent voor velen niet af met hoge energierekening, Haarlemmers gebruiken teveel gas
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 31 okt 2022, 12:37 Raadscommissie vraagt om meer mogelijkheden om energiearmoede te bestrijden
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 31 okt 2022, 10:52 Haarlems nachtleven heeft nieuwe impuls nodig
PREMIUM
Afbeelding
Winkels 30 okt 2022, 16:16 Wick Alphenaar viert bijzonder jubileum, 70 jaar lang in de familiezaak
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 29 okt 2022, 15:45 Ludo van der Winkel: ‘Onze zoon van 4 spreekt na vier maanden al beter Duits dan wij’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 28 okt 2022, 19:58 Wethouder De Raadt: ‘Overleg met verhuurder De Kolk is niet nodig’