Takken worden ter plekke versnipperd in een versnipperraar en hergebruikt.
Takken worden ter plekke versnipperd in een versnipperraar en hergebruikt. UITZandvoort

Snoeiwerkzaamheden bomen voor start broedseizoen

Natuur en milieu

ZANDVOORT Begin februari is Spaarnelanden gestart met het snoeien van bomen zoals, populieren, platanen en esdoorns. Gesnoeide takken worden hergebruikt en Spaarnelanden rond de snoeiwerkzaamheden af voor de start van het broedseizoen.

Tijdens het snoeien verwijdert Spaarnelanden laaghangende takken om te voorkomen dat ze het verkeer belemmeren. Ook verwijdert Spaarnelanden takken die verkeerd groeien en beschadigd zijn. Takken worden ter plekke versnipperd in een versnipperraar en hergebruikt op het terrein van de volkstuinen.

De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 7:00 en 16:00 uur en duren tot en met 11 maart. Voor de werkzaamheden wordt er gebruik gemaakt van een hoogwerker. Tijdens de werkzaamheden beperkt Spaarnelanden de overlast zoveel mogelijk. Na het snoeien kan er tijdelijk snoeiafval blijven liggen, Spaarnelanden ruimt dit zo snel mogelijk op na de werkzaamheden.

BROEDSEIZOEN Spaarnelanden zorgt ervoor dat de werkzaamheden zijn afgrond vóór de start van het broedseizoen. Veel vogelsoorten broeden tussen 15 maart en 15 juli. Andere vogelsoorten broeden tussen 1 april en 15 augustus. Nesten en eieren zijn tijdens de hele broedperiode beschermd.

advertentie
advertentie