Afbeelding
Eigen Foto

Extinction Rebellion luidt maandelijks klimaatalarm op Stationsplein

Natuur en milieu

HAARLEM Maandag 2 mei klinkt zoals altijd op de eerste maandag van de maand het luchtalarm. Extinction Rebellion Haarlem pakt dit moment aan om te benadrukken dat zij vinden dat een klimaat- en ecologische crisis geen test is, maar een noodgeval. De groep komt maandag rond 11.30 uur op het Stationsplein bij elkaar en zal door middel van een die-in “de noodsituatie waarin we ons bevinden tot leven brengen”, aldus de actiegroep.

Wie mee wil doen aan deze actie, is van harte welkom om zich aan te sluiten bij de actievoerders. Tijdens de actie wordt er rekening gehouden met 1,5 meter afstand en de andere coronamaatregelen, aldus de organisatie. Deelnemers wordt bijvoorbeeld verzocht een mondkapje te dragen. Er wordt met schoolkrijt aangegeven waar ze actieleden kunnen gaan liggen (die-in) of staan, op de 1,5 meter. Ook worden er flyers uitgedeeld aan voorbijgangers.

Extinction Rebellion is een internationale, sociale beweging die zich verzet tegen klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. Klimaatverandering en biodversiteitsverlies kan volgens de initiatiefnemers leiden tot de instorting van ecosystemen en massa-extinctie van planten en soorten waaronder de mens, vandaar de “extinction” in Extinction Rebellion. Deze actiegroep is ook in Haarlem actief en houdt hier onder andere iedere maande de ‘Luchtalarm is Klimaatalarm’ actie.

advertentie
advertentie