Afbeelding
Eigen Foto

Haarlemmers kunnen kiezen uit vier namen voor nieuwe sporthal in Noord

Nieuwbouw

HAARLEM Haarlem krijgt een nieuwe sporthal in Noord. De naam van deze hal, mogen Haarlemmers zelf kiezen. Er zijn inmiddels massaal ideeën ingestuurd voor de naam. De jury heeft uit alle inzendingen vier mogelijke namen geselecteerd. Het is nu aan de inwoners van Haarlem om op hun favoriet te stemmen. 

Wethouder Michel Rog, Ria Luisini (wijkraad Sinnevelt), Babs Koeman (leerling Het Schoter), Nikki Biesbrouck (jeugdlid VC Spaarnestad) hebben uit alle inzendingen vier namen gekozen, waar op gestemd kan worden. Dat zijn de Yvonne van Gennip Hal, Bavo Sporthal, Sinnevelt Halen Ed Koper Hal. Op haarlem.nl/sporthal kan tot 21 juni een stem uitgebracht worden op een van de vier keuzes. 

De huur van de Beijneshal in Haarlem Centrum is opgezegd. Daarom is een nieuwe sporthal in Haarlem nodig. Deze wordt in Haarlem-Noord gebouwd tussen de achterkant van Het Schoter en woonflat ‘Parksight’. De nieuwe sporthal moet geschikt zijn voor topsport volleybal en voor het onderwijs. Deze locatie is onderdeel van de ontwikkelvisie Orionweg - Planetenlaan. OLCO Holland Bouw b.v. ondersteunt de gemeente bij de ontwikkeling van de sporthal.

De bouw van de sporthal is inmiddels in volle gang. De planning is dat de hal in december 2021 klaar is. Meer informatie over het project is te vinden op de projectpagina van de gemeente Haarlem.

advertentie
advertentie