Afbeelding
Eigen Foto

Wethouder en kopers vieren start bouw project Koningshof

Nieuwbouw

HAARLEM Op de bouwplaats van nieuwbouwproject Koningshof in Haarlem vond woensdag 16 februari de officiële handeling voor de start van het bouwproject plaats. Deze handeling werd verricht door wethouder Roduner en de adjunct-directeur van De Raad Bouw, Wouter de Wolff. Kopers van de woningen en andere betrokkenen waren uitgenodigd op de bouwplaats aan het Spaarne.

In een speciekuip werd door Roduner en De Wolff een tijdscapsule in cement gestort, die onder een van de woningen wordt begraven. Na een toespraak van de adjunct-directeur en van de wethouder werd het glas geheven en geproost de bouw van dit mooie project. Ook namens de wijkraad van Rozenprieel, waar Koningshof zich in bevindt, werden de nieuwe bewoners alvast welkom geheten. Aansluitend kregen de kopers de mogelijkheid om hun nieuwe buren te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje.

Het storten van een tijdscapsule is traditiegetrouw een officiële handeling in de bouw. In de toekomst zal deze vondst wellicht opgegraven worden. In de capsule zijn voorwerpen opgenomen die deze tijd typeren, zoals euromunten, een mondkapje, een Corona zelftest, het Financieel Dagblad van de betreffende dag en een USB-stick met documenten en foto’s van het project. Ook is ter plaatse een polaroidfoto gemaakt van de kopers om in de capsule te leggen met daarbij een kaart waarop kopers een bericht achter hebben gelaten. 

Project Koningshof is ontwikkeld en wordt gebouwd door De Raad Bouw. Op deze locatie aan het Spaarne worden negen herenhuizen, vijf grachtenpanden en vier appartementen gebouwd. Bekijk de website voor meer informatie: www.deraadgroep.nl

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie