Wethouder Roduner neemt een cheque in ontvangst voor een naambord voor de nieuwe wijk..
Wethouder Roduner neemt een cheque in ontvangst voor een naambord voor de nieuwe wijk.. Eigen Foto

Feestelijke oplevering gebiedsontwikkeling De Entree-West in Haarlem

Nieuwbouw

HAARLEM Wethouder Floor Roduner, Peter van Rheenen van ontwikkelcombinatie 023 en andere betrokkenen, vierden woensdag 2 maart de oplevering van Entree-West, onderdeel van ontwikkelgebied De Entree. Binnen Entree-West zijn 376 woningen gerealiseerd. In totaal omvat De Entree na de oplevering van Vijverpark (oostelijk gebied van De Entree) circa 800 woningen, waaronder 188 huurwoningen en Zorginstelling Sint Jacob met negentig kamers.

Wethouder Floor Roduner: “Gebiedsontwikkeling De Entree heeft een geweldige bijdrage geleverd aan onze woningbouwopgave, in totaal zijn hier ongeveer 800 woningen gerealiseerd. Bovendien een heel divers aanbod met veel architectonische kwaliteit. In 2020 ontving Vijverpark zelfs de publieksprijs van de Lieven de Key Penning van Haarlem. We zijn trots op dit nieuwe gebied en een prachtig entree die zijn toegevoegd aan de stad.”

Tijdens de officiële handeling is door Peter van Rheenen namens de ontwikkelingscombinatie 023, een samenwerking tussen gebiedsontwikkelaar AM, BPD, Ymere en Slokker, symbolisch een cheque overhandigd aan wethouder Roduner. De donatie is bedoeld voor het maken van een naambord voor De Entree, dat op de Entreebrug komt te hangen.  

Entree-West ligt tussen het Boerhaavebad, Schipholweg, Amerikaweg en Boerhaavelaan. De woningen kenmerken zich door een stoere architectuurstijl met veel aandacht voor details en een hoogwaardig afwerkingsniveau. Centraal in dit gebied is de Hofvijver aangelegd. Daar omheen zijn de appartementengebouwen De Poortwachter met 40 vrije sector huurappartementen en De Hofmeester met 26 luxe koopappartementen gerealiseerd. De laatste twee woongebouwen (W3 en W4) met in totaal 224 sociale, middenhuur en vrije sector huurwoningen zijn opgeleverd in 2021. In totaal telt De Entree-West 376 woningen.

In Vijverpark (voorheen De Entree-Oost genoemd) worden in totaal circa 425 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Dit deel van De Entree wordt eveneens ontwikkeld en gerealiseerd door Ontwikkelcombinatie 023. Vijverpark biedt een gevarieerd aanbod ruime en aantrekkelijke woningen, zowel eengezinswoningen als (compacte) stedelijke koop- en huurappartementen. Centraal in de wijk ligt de grote Componistenvijver, een plek om te ontspannen en te spelen en waar buurtgenoten elkaar treffen. De totale oplevering van de wijk is gepland medio 2025.

advertentie