Groep 8 van De Erasmus krijgt ‘gewoon’ op school les

17 januari 2021 om 15:28 Onderwijs Eigen Foto
Afbeelding

HAARLEM Nu de tweede lockdown nog langer duurt, blijven de achterstanden in het onderwijs toenemen. Vooral voor leerlingen die thuis niet voldoende begeleiding krijgen, is het onmogelijk op niveau te blijven. Basisschool De Erasmus in Schalkwijk wil voorkomen dat de leerlingen uit groep 8 niet goed voorbereid naar de middelbare school gaan en geeft de leerlingen daarom ‘gewoon’ les op school. “We hebben hier op school veel kwetsbare kinderen en die mogen ook in de huidige lockdown gewoon in de klas les krijgen”, laat Ruscha Wijdeveld, directrice van de school, weten. “In samenspraak met de gemeente Haarlem en de Veiligheidsregio Kennemerland is daarom besloten dat onze groep 8 leerlingen op school hun lessen mogen volgen”.

Op De Erasmus zitten veel kinderen met Nederlands als tweede taal en veel kinderen komen uit een groot gezin. Het is voor die kinderen vaak niet gemakkelijk om thuis goed onderwijs te volgen, bijvoorbeeld omdat er te weinig tablets of computers beschikbaar zijn of simpelweg omdat het thuis te druk is en er geen goede plek is waar kinderen in all..

Mis niks, lees alles van Haarlem


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Haarlem en omliggende plaatsen met Haarlems Weekblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Haarlems Weekblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Haarlem.

PREMIUM
Afbeelding
Overig 1 nov, 14:33 Verbruiksplafond rekent voor velen niet af met hoge energierekening, Haarlemmers gebruiken teveel gas
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 31 okt, 12:37 Raadscommissie vraagt om meer mogelijkheden om energiearmoede te bestrijden
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 31 okt, 10:52 Haarlems nachtleven heeft nieuwe impuls nodig
PREMIUM
Afbeelding
Winkels 30 okt, 16:16 Wick Alphenaar viert bijzonder jubileum, 70 jaar lang in de familiezaak
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 29 okt, 15:45 Ludo van der Winkel: ‘Onze zoon van 4 spreekt na vier maanden al beter Duits dan wij’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 28 okt, 19:58 Wethouder De Raadt: ‘Overleg met verhuurder De Kolk is niet nodig’