Pand Welzijn Bloemendaal.
Pand Welzijn Bloemendaal. Welzijn Bloemendaal

Winterschool in Bloemendaal voor kinderen van statushouders, vluchtelingen en expats

Onderwijs

BLOEMENDAAL Welzijn Bloemendaal houdt in de voorjaarsvakantie een winterschool voor kinderen (11 tot en met 18 jaar) van statushouders, vluchtelingen en expats. 

De winterschool is een vervolg op de zomerschool en geen gewone school. De school wordt in samenwerking met Gemeente Bloemendaal aangeboden om ervoor te zorgen dat kinderen tijdens vakantieperiodes geen taalachterstand oplopen. Daarnaast heeft de school als doel om deze kinderen kennis te laten maken met anderen en zo hun sociale netwerk te vergroten. 

In de ochtenduren wordt les gegeven in Nederlands en maatschappijleer. In de middaguren vinden culturele en sportieve activiteiten plaats. De winterschool wordt gratis aangeboden en is bedoeld voor kinderen die woonachtig zijn in Heemstede en gemeente Bloemendaal (Bennebroek, Vogelenzang, Aerdenhout, Bloemendaal en Overveen). 

In deze tijd is het voor deze kinderen van extra belang om op 1.5 meter afstand lessen te blijven volgen. De winterschool vindt vooralsnog plaats in de voorjaarsvakantie van 10.00 uur tot 14.00 uur op maandag 22 februari en woensdag 24 februari. Indien de mogelijkheid er is, zal er een vervolg zijn van de winterschool in de meivakantie. De lessen op de winterschool worden gegeven door vrijwilligers van 14 tot 23 jaar die graag in contact komen met kinderen uit andere culturen. Zij maken de kinderen wegwijs in de gemeente en helpen hen met het verbeteren van de Nederlandse taal. 

Wie kinderen kent die hiervoor in aanmerking komen of zich wil aanmelden als vrijwilliger of meer informatie wil, kan contact opnemen met Nicole Honingh; nicole@welzijnbloemendaal.nl.

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie