Afbeelding
Eigen Foto

Gouden Schoolkantine Schaal voor Spaarne College

Onderwijs

HAARLEM Het Spaarne College heeft onlangs de gouden Schoolkantine Schaal 2020-2021 van het Voedingscentrum verdiend. De schaal is de bekroning voor het harde werk voor de gezondere inrichting van de schoolkantine. De onthulling van de gouden schaal vindt donderdag 17 juni plaats. De school wordt die dag versierd en er wordt vers fruit uitgedeeld.

Het Spaarne College heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Ten minste 80 procent van het aanbod bestaat uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Water om te drinken is altijd beschikbaar. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan.

’’Hoe gezonder onze producten in de kantine zijn, hoe blijer en gezonder onze leerlingen worden. Het gaat ons er om dat wij leerlingen bewust willen maken van een gezonde levensstijl. Eten is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wat je drinkt, rookt, hoeveel je beweegt/ sport zijn allemaal elementen die ook meespelen in een gezonde levensstijl’’, aldus een van de kantinebeheerders.

Het Spaarne College heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een gezonde en bewuste leefstijl is volgens de school belangrijk voor leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee.

De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum voor een gezonder voedingsaanbod op v(s)o- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie