Afbeelding
Eigen Foto

Groep 7 en 8 Professor van Gilseschool leren moves van bekende breakdancer Redo

Onderwijs

HAARLEM De Professor van Gilseschool in Haarlem kreeg dinsdag 15 juni bezoek van ambassadeur, professioneel breakdancer en inspirator Redouan Ait Chitt, ofwel ‘Redo’. Een paar weken geleden opende Redo nog de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival met een optreden over het overwinnen van tegenslagen. Dinsdag leerde hij zijn moves aan groep 7 en 8 van de school.

Redo vindt het een mooie match dat hij gevraagd is naar de school voor speciaal onderwijs te komen. “Juist omdat mijn verhaal hier mooi bij aansluit, niet denken in beperkingen en je daar niet door laten tegenhouden. Vind iets waar je blij van wordt en ga dat doen, trek je niets aan van wat anderen daarover zeggen.” 

De klassen van de Professor van Gilseschool zijn de gelukkige winnaar van de actie ‘Elk Kind Kan’ van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, waarbij leerkrachten, gymdocenten en andere medewerkers van basisscholen bewust worden gemaakt van de mogelijkheden van het fonds voor kinderen die opgroeien in gezinnen die het financieel lastig hebben.

Gymleerkracht Jaap van Deursen heeft de klassen ingeschreven: “Het is belangrijk dat kinderen kunnen meedoen aan sport en cultuur. Lekker bewegen, samen plezier hebben, vriendjes maken, zelfvertrouwen krijgen, leren omgaan met winnen en verliezen draagt bij aan de ontwikkeling van een kind. Goed dat het Jeugdfonds voor minder daadkrachtige ouders de contributie of het lesgeld betaald zodat ook deze kinderen mee kunnen doen”.

Volgens Van Deursen vonden de kinderen het ‘mega gaaf’ en waren ze supertrots op de moves die ze tijdens de workshop hebben geleerd.

advertentie
advertentie