De toekomstige brugklassers zullen zich de komende tijd digitaal moeten oriënteren op hun nieuwe school.
De toekomstige brugklassers zullen zich de komende tijd digitaal moeten oriënteren op hun nieuwe school. Julia M Cameron via Pexels

Middelbare scholen schrappen fysieke open dagen, alléén digitaal

Onderwijs

HAARLEM Besturen van middelbare scholen in regio Zuid-Kennemerland hebben besloten om, vanwege de huidige maatregelen rondom het coronavirus, de aanstaande ‘open dagen’ voor toekomstige brugklassers en hun ouders te schrappen. Daarvoor in de plaats zullen de open dagen digitaal plaats vinden. 

De scholen hadden in eerste instantie nog de hoop dat de open dagen met behulp van ‘time-slots’ wel door kon gaan, maar ook dat is nu van de baan. “Hiermee wordt echter de lijn gevolgd die landelijk is overeengekomen in VO-raad verband waarbij het ministerie van OCW en het kabinet deze maatregel van ons vraagt”, aldus een gezamenlijke verklaring van de middelbare scholen in de regio.

Het gaat om middelbare scholen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Overveen. De meeste scholen hebben inmiddels op hun website informatie gedeeld over het besluit. Ouders waarvan de kinderen zich voor de open dag hadden aangemeld, hebben bericht gehad via de mail. 

advertentie