Het oude NOVA-college
Het oude NOVA-college Wagenhof

De Bijlesgroep opent nieuwe locatie voor huiswerkbegeleiding

Onderwijs Deel je nieuws

Op dinsdag 1 maart opent het Haarlemse bijlesinstituut De Bijlesgroep de eerste vestiging voor huiswerkbegeleiding. De Bijlesgroep is in 2021 opgericht door een Haarlemse vriendengroep. Wat begon als een klein initiatief om vrienden en familie te helpen, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig bijlesinstituut. De Bijlesgroep wil, naast het versterken van de executieve functies, vooral het plezier in het leren terugbrengen.

Het nieuwe bijlesinstituut heeft in het afgelopen half jaar al honderden leerlingen geholpen. “Door de plotselinge komst van het coronavirus werd veel onderwijs online gegeven. Wij merkten dat hierdoor voor veel vrienden en klasgenoten het plezier in het leren verdween.”, aldus Wolf Mestrom (vestigingsmanager van de nieuwe locatie). “De motivatie verdween en veel scholieren liepen een achterstand op. Waar we begonnen met het helpen van een handjevol kennissen en vrienden, geven we nu door heel Nederland bijles aan scholieren in alle vakken op elk niveau!” 

De ambitie van De Bijlesgroep is om alle leerlingen te helpen met het wegwerken van de opgelopen achterstand. De docenten en huiswerkbegeleiders weten hier alles van, aangezien zij het zelf ook hebben meegemaakt. De keuze voor een nieuwe vestiging, speciaal gericht op huiswerkbegeleiding, was dan ook snel gemaakt. “Tijdens de bijlessen merkten we dat er een enorme vraag is naar huiswerkbegeleiding. Vaak is dit voor veel ouders echter te duur en zitten de bestaande huiswerkklassen bomvol.”, aldus David Vestering (bedrijfsmanager van De Bijlesgroep). “Met onze huiswerkbegeleiding willen we persoonlijk én financieel toegankelijk zijn voor alle Haarlemse scholieren.”

De nieuwe vestiging in Haarlem op de Planetenlaan zit in een prachtig lokaal in het authentieke schoolgebouw van het oude NOVA-college. Naast huiswerkbegeleiding en bijles geeft De Bijlesgroep ook huiswerk onder toezicht, brugklas- en examenbegeleiding en kunnen scholieren werken op een van de zelfwerkplekken. De nieuwe locatie is zeer centraal gelegen en goed bereikbaar voor scholieren in Haarlem en omstreken.

Voor meer informatie: https://www.debijlesgroep.nl/ 

Van links naar rechts: Olivier van Tilt, David Vestering, Wolf Mestrom
advertentie