Nationaal Park Zuid-Kennemerland
Nationaal Park Zuid-Kennemerland IVN Zuid-Kennemerland

Wedstrijd Buitenlesdag basisscholen

Onderwijs

HEEMSTEDE Op 5 april is het Nationale Buitenlesdag. Tijdens deze dag vragen IVN Natuureducatie en Jantje Beton aandacht voor buitenlessen op het schoolplein, maar ook in de directe omgeving. Dat is niet alleen heel leuk maar ook gezond en goed voor de ontwikkeling van de leerlingen.

Speciaal voor de Nationale Buitenlesdag organiseert Nationaal Park Zuid-Kennemerland een wedstrijd voor basisscholen in de omgeving waarbij ze een buitenles in het Nationaal Park kunnen winnen. Leerkrachten van het basisonderwijs kunnen deelnemen aan de wedstrijd door een kort filmpje in te sturen, waarin zij uitleggen waarom zij hun buitenles willen geven in het Nationaal Park. Uit alle inzendingen wordt 1 winnende klas gekozen. De winnende klas wordt uitgenodigd om de eigen buitenles in het Nationaal Park te geven. Aansluitend gaat de klas met een gids op excursie door het Nationaal Park.

Diverse onderzoeken tonen aan dat buitenlessen heel waardevol zijn. In het Nationaal Park wil het IVN zoveel mogelijk kinderen uit de regio ontvangen en bieden we een breed scala aan educatieve activiteiten voor zowel scholen als voor gezinnen. “Wij vinden de Nationale Buitenlesdag een waardevol initiatief en we onderstrepen het belang van buiten in de natuur zijn. Met de wedstrijd willen we leerkrachten de gelegenheid geven om hun eigen buitenles op een bijzondere plek te geven, ons Nationaal Park. De natuur heeft niet alleen een positief effect op het leervermogen, maar we kunnen ook veel van de natuur leren. Als je goed kijkt naar de natuur, kan je zien hoe slim daar alles is opgelost”, vertelt Margot Holland, beheerder Kennemerduinen, onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

MEEDOEN Wie mee wil doen moet snel zijn, want de wedstrijd loopt tot en met zondag 27 maart. Scholen kunnen in deze periode via Whatsapp (06-10 17 55 98) naar het bezoekerscentrum een korte video sturen, waarin zij uitleggen waarom zij hun buitenles in het Nationaal Park willen geven. Uit alle inzendingen wordt 1 winnende klas gekozen en zij worden uitgenodigd om op dinsdag 5 april tijdens de Nationale Buitenlesdag hun les in het Nationaal Park te geven. 

Meer informatie: www.np-zuidkennemerland.nl

advertentie
advertentie