Afbeelding
Gemeente Haarlem

Jaaroverzicht: top 10 best bekeken berichten van 2019

Overig

HAARLEM Het jaar 2019 was weer een jaar vol  nieuws, met mooie dingen en ook met minder leuke gebeurtenissen. Zoals altijd houdt het Haarlems Weekblad dat nieuws voor je bij en vatten we het samen in dit overzicht met de best bekeken verhalen op onze website van dit jaar.

[1. Twintig kilo afvallen in drie maanden]

Tot onze verrassing was er deze zomer een bijzondere piek in de bezoekcijfers. Dit zakelijke verhaal van Esyslim.nu trok vele bezoekers, waarschijnlijk door een goede vindbaarheid in Google. Hier konden we niet omheen. Daarom nog maar eens het afval-verhaal onder de aandacht; hoe val je twintig kilo af in drie maanden? Je leest het hier. Ook een zakelijk verhaal wat aandacht verdiend? Neem dan contact op of bekijk de mogelijkheden.

 foto: Easyslim.nu

[2. Grote namen op Bevrijdingspop]

De line up op Bevrijdingspop Haarlem mocht er dit jaar weer zijn. Vele bekende nationale als internationale artiesten betraden het podium in het Haarlemmerhout. Velen waren daarom  benieuwd naar het programma van dit jaar. Ondanks het koude kon het Haarlemse festival toch weer op vele bezoekers rekenen. Lees ook het verslag achteraf: Namen omgekomen Nederlanders decor tijdens Bevrijdingsfestival in Haarlem.

 foto: ANPFoto | Paul Bergen

[3. Straten Haarlem en Zandvoort blank door wateroverlast]

Begin oktober kregen delen van Haarlem en Zandvoort te maken met wateroverlast. Het riool kon het water, uit de wolkbreuk die over noorden van Nederland trok, niet meer aan en dus stond in sommige straten het water behoorlijk hoog.

 foto: Gemeente Haarlem

[4. Nieuwbouw winkelcentrum Schalkwijk grond uit gestapt op woud van 600 heipalen]

In september gingen de werkzaamheden van start voor het nieuwe winkelcentrum in Schalkwijk. Op 25 september was de officiële start van vernieuwing van het centrum, waar het winkelcentrum onderdeel van is. In de plannen zijn ook de (nieuw)bouw van diverse appartementen, woningen, een bioscoop, horeca en parkeergelegenheid opgenomen. De verhalen van de nieuwbouw in Schalkwijk konden op veel belangstelling rekenen. Ook de eerste paal van de nieuwste bioscoop van Kinepolis werd ook door velen bekeken. De bouw duurt ongeveer twee jaar.

 foto: MvdL

[5. Haarlemmers jagen op miljoenen in Miljoenenjacht]

Begin oktober waren vijftig Haarlemmers te gast in tv-programma 'Postcode Loterij Miljoenenjacht' met Linda de Mol. Vele Haarlemmers keken ongetwijfeld naar deze uitzending, na een aankondiging op onze website. Zowel de aankondiging een week van tevoren als die op de dag zelf belandden daardoor in de top 10 van best bekeken artikelen van 2019. Gerda uit Haarlem won een auto. De deelnemers gingen met een keukenmachine naar huis. Een maand later viel er weer een leuk geldbedrag in Haarlem: Dubbel geluk: twee Haarlemmers winnen 10.000 euro in BankGiro Loterij.

 foto: Roy Beusker | Postcode Loterij Miljoenenjacht

[6. Centrum Haarlem afgesloten door beweegbare palen]

Sinds half september is het centrum van Haarlem afgesloten voor auto's. De gemeente heeft beweegbare palen geplaatst voor doorgang voor bevoorrading van winkels. Het centrum is al vanaf 1 juli een autoluw gebied, maar hanteerde eerst nog een waarschuwingsperiode.

 foto: Ad Timmers

[7. Baantjer zoekt figuranten voor opnames Haarlem]

Haarlem was al eerder toneel voor de film van Baantjer, maar in april dit jaar kwamen de makers terug voor opnames van de serie. Een oproep voor figuranten ging daarom al een lopend vuurtje. Door het vele delen van dit bericht op sociale media heeft Baantjer een plek in de top 10 meer dan verdiend.

 foto: ANP | Sander de Koning

[8. Debat over toekomst pand Hudson's Bay]

Wat moet er in het markante pand aan het Verwulft komen als Hudson's Bay eind dit jaar definitief de deuren sluit? Die vraag stond centraal tijdens een debat in De Pletterij begin december. Onze correspondent Joost Verhagen deed verslag van dit debat en kwam tot de conclusie dat de toekomst van het pand nog een tijd moeizaam zal zijn.

 foto: Archief

[9. Vijf dagen Jazz in Haarlemse binnenstad]

Van 14 tot en met 18 augustus vond het meerdaagse jazzfestival 'Haarlem Jazz & More' plaats. De 39ste editie telde drie buitenpodia op de Grote Markt, het Klokhuisplein en de Oude Groenmarkt. Ondanks een regenachtig begin, werd het festival goed bezocht. Elke dag was het programma van die dag op onze site te vinden. Fotograaf Michel van Bergen was alle dagen aanwezig en maakte een serie foto's: het overzicht vind je hier. Volgend jaar viert het festival haar 40ste editie. We kunnen niet wachten!

 foto: Michel van Bergen

[10. Woningmarkt in Haarlem steeds meer op slot]

Er hangen steeds meer donkere wolken over de Haarlemse huizenmarkt. Terwijl in het derde kwartaal het aantal gesloten hypotheken met 10 procent steeg in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, is er juist sprake van een sterke daling in veel middelgrote steden in Nederland, blijkt uit onderzoek van De Hypotheker.

 foto: Archief | Pixabay

Het team van het Haarlems Weekblad wenst u een fijne jaarwisseling en een goed 2020!

advertentie