Afbeelding
Bjorn Warmerdam

Op berenjacht door eigen wijk: voor jong en oud

Overig

HAARLEM Het is mooi weer en de kinderen willen graag naar buiten. Niet alleen in Haarlem. Wereldwijd zitten ouders van jonge kinderen met het probleem. Af en toe wordt er dus een ommetje gelopen. En gewoon een rondje in de wijk, dat is zo verschrikkelijk saai! Er is iets op gevonden. Berenjacht! Op verschillende plekken in Haarlem zijn er al beren gesignaleerd.

Het idee is simpel genoeg. Iedereen die een teddybeer bezit zet die goed zichtbaar voor een raam. Liefst met een bordje "berenjacht" erbij. Het idee is overgewaaid uit Australië en Engeland. Inspiratie ervoor is geput uit het kinderboek 'Wij gaan op berenjacht' van Michael Rosen en Helen Oxenbury.

Ouders mogen onder de coronamaatregelen met hun kinderen aan de wandel, uiteraard met inachtneming van de juiste afstand van anderen. Wie een beer spot mag daar een aantekening van maken in een boekje. Of even een fotootje maken, dat kan natuurlijk ook. Niet in andermans tuinen lopen! In andere plaatsen blijkt die ludieke vorm van wandelen in eigen wijk al een groot succes. Het kan op ieders eigen tijd. En er uiteraard opletten: niet teveel mensen in de buurt van elkaar en houd 1,5 meter afstand. Dus Haarlemmers, beren voor het raam! Dan is er iets om naar uit te kijken en de kinderen hebben weer plezier!

Er is inmiddels een Facebookpagina opgericht, waar de locaties van de beren in Haarlem gedeeld worden. >> Berenjacht Haarlem Ook is er in de groep een afstreepkaart gedeeld, waarop kinderen de beren die zij gevonden hebben, kunnen afstrepen.

advertentie
advertentie