Afbeelding
Eigen Foto
column

Stem in de Stad: samen wordt Haarlem geldzorgenvrij

Overig

HAARLEM Het Haarlems Weekblad plaatst twee keer in de maand een column van Stem in de Stad. Deze organisatie zet zich in voor Haarlemmers die het moeilijk hebben en kijkt om naar kwetsbare mensen die in nood zijn, naar mensen die niet altijd gehoord of gezien worden.

Als ik aan u vraag “Hoe is uw Blik op Geld?” Wat antwoordt u dan? “Geen idee, als ik maar genoeg heb”. Of “Ik praat nooit over geld”. Of “Geld, welk geld?” Of iets anders……

In mijn werk als coördinator van Geldzorgenvrij spreek ik regelmatig met mensen over geld. Of beter gezegd over hun geldzorgen. Steeds weer raakt het me hoe snel schulden en andere problemen zich kunnen opstapelen en hoe vaak mensen daar in hun eentje doorheen proberen te worstelen. Het is nog steeds ‘not done’ om daar openlijk over te spreken. Niet alleen als je problemen hebt, maar ook gewoon in het algemeen. En hulp inroepen blijkt nog steeds voor velen een taboe te zijn.Dat taboe zou ik zo graag willen doorbreken! En ik weet dat onze ‘maatjes’ dat ook graag willen. Want zij kijken nergens van op en vinden niets raar. Zij praten zonder moeite met iedereen over geld en zijn altijd op zoek naar mogelijkheden en oplossingen om uit de zorgen te komen.

Eén van de aanzetten daartoe zijn de films die momenteel gemaakt worden in ons project ‘Blik op Geld’. Zes fantastische duo’s bestaande uit een jongere en een senior, maken zes verschillende films over geldzaken. Om u te informeren, maar zeker ook om te laten zien dat er voor iedereen (gratis) hulp mogelijk is. Dat er dus oplossingen zijn.Laatst was ik bij een van de opname dagen waarbij twee van onze maatjes werden geïnterviewd en gefilmd door twee zeer betrokken burgers van Haarlem. Dit alles onder professionele begeleiding van de dames van Buurtblik, Mirna Ligthart en Marieke Boon, en filmmaker Sander van Weert. Ik was enorm onder de indruk en trots op wat ik zag en hoorde. Ik kan u dus nu al verklappen dat de Blik op Geld films ontzettend interessant gaan worden! Houd onze website goed in de gaten www.geldzorgenvrij.nl, want dit najaar worden ze de wijde wereld ingestuurd. Alleen samen kunnen we het taboe doorbreken. Alleen samen maken we Haarlem Geldzorgenvrij!

PS: Op onze site mag overigens iedereen meepraten over geldzaken. We waarderen het enorm als ook u uw verhaal wilt delen. Als u liever eens een persoonlijk gesprek wilt, kan dat ook altijd!

Hanneke Versluis, coördinator Geldzorgenvrij

advertentie
advertentie