Afbeelding
Eigen Foto

Museum Haarlem brengt kwartetspel met beroemde Haarlemmers op de markt

Overig

HAARLEM Nog even en dan mogen ook de musea hopelijk weer open. Museum Haarlem was de afgelopen weken dan wel gesloten, maar er werd zeker niet stilgezeten. Het museum heeft de tijd benut om een kwartetspel met beroemde Haarlemmers op de markt te brengen. Dit spel is reeds te koop via de website van het museum. “Mag ik van jou Malle Babbe? Nee, maar heb je voor mij Godfried Bomans?”

Verzamel in het kwartetspel verzetshelden als Hannie Schaft en Freddie Oversteegen, schrijvers uit eigen stad, waaronder good old Godfried Bomans, en grote ondernemers van weleer. Zo had Haarlem een eigen chocoladefabriek en knappe koppen als een ‘Spin doctor’ die, met fabrieken in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten, zijn tijd ver vooruit vloog. En wat te denken van bijzondere buitenbeentjes als Malle Babbe, zonder blond schuimend bier?

En hoeveel Haarlemmers zullen weten dat Zocher niet alleen een bar&kitchen is, maar ook een befaamde Haarlemse architect, stedenbouwkundige en landschapsarchitect? En dat de grondlegger van Teylers Museum een van de vele Haarlemse weldoeners was aan wie het Teylers Hofje bestaansrecht ontleent? Er is zelfs een categorie drukkersstad bij elkaar te kwartetten, hoe kan het ook anders met diverse Haarlemse grootheden die letterlijk hun stempel drukten op de stad.

Allemaal Haarlemmers! Naast een leuk gezelschapsspel is het ook een leuke manier om te ontdekken naar wie de straten zijn vernoemd in Haarlem. Op iedere kaart wordt kort informatie over de beroemde Haarlemmer in kwestie gegeven. En wees gerust, met de gelande lente en de schaatsen weer in het vet is de koningin van Calgary niet vergeten. Bij de sporthelden: Haarlems’ levende legende!

Museum Haarlem bevindt zich in het winkelhart van historisch Haarlem, aan het Groot Heiligland 47. Openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag en maandag 12.00-17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.museumhaarlem.nl

advertentie
advertentie