Afbeelding
Eigen Foto

Appeltaartenactie levert 2300 euro op voor stichting Jarige Job

Overig

HAARLEM/HEEMSTEDE JCI Kennemerland heeft op Koningsdag ongeveer tachtig zelfgebakken appeltaarten uitgedeeld en ruim 2.300 euro opgehaald voor het goede doel de stichting Jarige Job. 

De JCI Appeltaartenactie wordt al meer dan 40 jaar door JCI Kennemerland georganiseerd. Omdat de oorspronkelijke editie op Koningsdag dit jaar vanwege corona niet door kon gaan, werd de Appeltaartenactie dit keer in een digitaal jasje gestoken. En mét succes! De taarten werden dit jaar online verkocht via de website van JCI Kennemerland. Hier kon een taartje besteld worden om zelf op te halen op Koningsdag op één van de zes afhaalpunten in de regio Haarlem/Heemstede. Nieuw was de mogelijkheid om een appeltaart te doneren aan iemand die wel een taartje kan gebruiken in deze moeilijke tijden.

Vooral de doneeroptie werd een onverwacht succes; maar liefst 52 appeltaarten konden worden rondgebracht. Met behulp van BUUV Haarlem werden diverse locaties geselecteerd om deze taarten te bezorgen door de leden van JCI Kennemerland. Veel blije gezichten waren er bij het Leger des Heils, de daklozen opvang aan de Wilhelminastraat en de daklozenboot aan het Spaarne. Ook de bewoners van De Blinkert en de Janskliniek waren blij verrast met een stukje taart op Koningsdag. 

Met het opgehaalde bedrag kan het goede doel, de stichting Jarige Job, 68 kinderen een verjaardag geven. In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job’ helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox ter waarde van 35 euro. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school!

JCI Kennemerland hoopt volgend jaar weer gewoon op de vrijmarkt in Heemstede te kunnen staan, zodat de traditionele appeltaartenactie voortgezet kan worden op de oude, vertrouwde manier. Eventueel in combinatie met een online optie voor het doneren van appeltaarten.

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen (tot 40 jaar) die met beide benen in de maatschappij staan. Samen organiseren de leden diverse initiateven om, in hun eigen omgeving, positieve maatschappelijke veranderingen te realiseren. Wereldwijd heeft JCI meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. JCI Nederland telt bijna 2.500 leden, verdeeld over zo’n honderd lokale verenigingen die Kamers worden genoemd, waarvan JCI Kennemerland er eentje is. Kijk voor meer informatie op www.jci.nl.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie