Er was vooral veel pers bij het optreden van Thea Maassen in theater De Liefde.
Er was vooral veel pers bij het optreden van Thea Maassen in theater De Liefde. Reijer Krikke

Volle zaal en dwangsom van 2500 euro voor theater De Liefde bij optreden Theo Maassen

Overig

HAARLEM Geen handhaving en geen politie, maar vooral veel pers bij aanvang optreden Theo Maassen in theater De Liefde. De bezoekers hebben zich niet laten afschrikken door alle commotie rondom het optreden van de Nederlandse komiek. 

De gemeente Haarlem heeft het theater wel een dwangsom van 2500 euro opgelegd. Volgens de huidige coronamaatregelen mogen theaters maximaal twee derde van de zaal vullen met bezoekers. Een woordvoerder van de gemeente liet donderdagavond weten dat er geconstateerd is dat het theater meer mensen heeft ontvangen dan toegestaan is volgens de coronaregels. Daarom is de dwangsom opgelegd.

Door de huidige maatregelen mogen theaters momenteel twee derde van de volledige capaciteit binnenlaten. Maar het Haarlemse theater De Liefde besloot zich niet aan die maatregel te gaan houden. Het theater communiceerde dat tijdens de voorstellingen van Theo Maassen donderdag en vrijdag alle 120 stoeltjes per avond bezet zullen zijn. De bezoekers moeten vooraf hun CoronaCheck-app laten zien.

“Ik heb heerlijk gelachen”, laat Reijer weten, hij is een van de 120 bezoekers. “Het was een goede show. Er was maar kort aandacht voor de ophef. Ik heb er eigenlijk niks van gemerkt, alleen dat er veel reporters met camera’s bij de ingang stonden.”

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie