Afbeelding
Paul Vreeker

Geen wijziging in afvalinzameling Spaarnelanden tijdens feestdagen

Overig

HAARLEM Dit jaar vallen de kerstdagen en oud en nieuw in het weekend waardoor er geen wijzigingen zijn in de afvalinzameling van Spaarnelanden. Tijdens oud en nieuw sluit Spaarnelanden wel een deel van de grondstofcontainers containers af op zogenaamde risico locaties. 

Containers bij nieuwbouwlocaties worden op oudejaarsdag weggehaald en teruggeplaatst op nieuwjaarsdag. Van maandag 27 december tot en met vrijdag 31 december wordt er geen grof huishoudelijk afval opgehaald. Het Milieuplein is gesloten op zaterdag 25 en zondag 26 december en op zaterdag 1 januari.

Bewoners die gebruik maken van een ondergrondse restafvalcontainer kunnen dit tijdens de kerstperiode gewoon blijven doen. Ondergrondse containers worden tijdens de feestdagen geleegd.

Spaarnelanden sluit rondom oud en nieuw enkele containers af op risico locaties om vuurwerkschade te voorkomen. In de digitale afvalwijzer kunnen mensen de inzamelweken bekijken. Via Google Play of App Store is de ‘Afvalwijzer Spaarnelanden’ ook als app op de telefoon te downloaden.

De receptie van Spaarnelanden is op vrijdag 31 december telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 15.30 uur.

advertentie