Afbeelding
Spaarnelanden

Inwoners van Zandvoort en Bentveld kunnen kerstbomen inleveren

Overig

ZANDVOORT Spaarnelanden houdt ook dit jaar weer een kerstbomenactie in Zandvoort. Woensdag 12 januari - tussen 13.00 en 15.30 uur - kunnen kinderen tot en met 15 jaar op diverse locaties oude kerstbomen brengen. Het doel van de actie is zoveel mogelijk te voorkomen dat afgedankte kerstbomen gaan rondslingeren in de stad. Dat zorgt namelijk voor rommel, trekt ander zwerfvuil aan en is brandgevaarlijk. De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost en bio-brandstof. 

Dit jaar zijn er drie locaties waar de kerstbomen ingeleverd kunnen worden. Twee in Zandvoort en één in Bentveld. Kerstbomen kunnen door inwoners worden ingeleverd bij Spaarnelanden zelf (Remise) aan de Kamerlingh Onnesstraat 20, bij het Schuitengat achter Dirk van den Broek en in Bentveld aan de Bramenlaan ter hoogte van de Bodaan.

In verband met corona neemt Spaarnelanden op deze locaties maatregelen, zodat iedereen zijn boom veilig kan inleveren. Zo zorgt Spaarnelanden op alle locaties voor een looproute met eenrichtingsverkeer, er worden hekken geplaatst om voldoende afstand te waarborgen en alle medewerkers gebruiken beschermingsmiddelen wanneer nodig.

Kom zoveel mogelijk lopend of met de (elektrische) fiets. Inwoners die met een voertuig willen komen kunnen dit alleen doen met een personenwagen, zonder aanhanger. Kom alleen met de auto als het niet anders kan. 

Per ingeleverde boom krijgen kinderen tot 16 jaar 50 cent en een lootje waarmee ze kans maken op een VVV cadeaubon van 5 euro. De winnaars van de cadeaubonnen worden maandag 17 januari bekend gemaakt op de website van Spaarnelanden. Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen ook oude kerstbomen inleveren. Zij doen echter niet mee aan de actie. Alle informatie en de inzamellocaties zijn te vinden op: www.spaarnelanden.nl/kerstbomenactie.

advertentie