Afbeelding
Willem Brand

In Memoriam: Robin van Putten

Overig

HAARLEM Donderdag 30 december is in Tiel Robin van Putten overleden in het bijzijn van zijn familie op een door hem zelf gekozen moment. Robin verhuisde begin 2020 naar de Betuwe, na in Haarlem 38 jaar de winkel Elektro R. van Putten te hebben gerund. In Tiel verwezenlijkte hij met zijn vrouw Bianca een lang gekoesterde droom: een leven buiten op een eigen camping.

Heel veel Haarlemmers, maar ook veel mensen van buiten de stad, moeten zijn winkel in de Keizerstraat hebben bezocht op zoek naar het juiste onderdeel voor hun lamp, stofzuiger of andere elektrisch apparaat. Corebusiness was de verkoop van verlichting, schakel-materiaal, audio- en videokabels.  Het repareren van lampen en stofzuigers was een belangrijke bijzaak. Veel apparaten gaf Robin – voor een heel schappelijke prijs – een tweede leven. Wie Robin eenmaal had gevonden, was ‘verkocht’. Want naast zijn onovertroffen service had hij humor, was ook snel van begrip en draaide er niet omheen. 

Journalist Willem Brand denkt graag terug aan zijn momenten met Robin van Putten. “Ik leerde Robin kennen in de Haarlemmerhout. Mijn hond Spike liep graag mee met zijn trouwe Bernersenner Tosca en later zijn twee Cavalier King Charles spaniels, Pippa en Saar. En ik liep graag mee met Robin. Hij was goed met honden en met mensen. In de loop der jaren werden we onafscheidelijk. Als ik hem tegenkwam verdween mijn ochtendhumeur als sneeuw voor de zon. Hoe hij ‘Toch niet met je verkeerde been uit bed gestapt?’ kon zeggen, deed al wonderen. Opgewekt was hij tegen iedereen, ook mensen die zelf niet groetten, uit principe. Niemand kon om Robin heen. Tussen ons groeide een onuitgesproken vertrouwdheid. We bespraken onze sores met een lach en soms ook met een traan. Het was dan ook een groot gemis dat Robin en Bianca Haarlem vaarwel zeiden”.

Hun nieuwe (buiten)leven was geen gelukkige start beschoren. Ze waren nog maar goed en wel geïnstalleerd op camping Zennewijnen of corona diende zich aan. Robin, die al een hersenbloeding achter zijn kiezen had, leek dankzij operaties ook blaaskanker te hebben overwonnen. Ondanks die tegenslagen lachte het leven ze toe, vonden ze beiden. Het tweede campingseizoen kwamen ze op stoom, tot in 2021 de kanker terugkwam. Hun vakantie naar Turkije in oktober was vooral bijkomen van alle ziekenhuisstress. En helaas bleek het tij niet meer te keren, zelfs niet voor bikkel Robin. Een man met gouden handjes en een hart van goud is niet meer. Robin is 56 jaar geworden.

Willem Brand

advertentie
advertentie