Afbeelding
Aangeleverd

Dierenambulance zoekt dringend medewerkers

Overig

HAARLEM De dierenambulance Noord-Holland Zuid is dringend op zoek naar vrijwilligers in de Haarlemse regio. De nood is hoog.

De Dierenambulance is zeven dagen per week, dag en nacht actief. Er komen meldingen binnen over bijvoorbeeld jonge vogeltjes zonder ouders, vogel gepakt door kat, aangereden dieren en gevonden dieren. Aan de hand van de ernst worden de dieren naar opvang, eigenaar of dierenarts gebracht. 

Coördinator Jenny Orij: ”Een medewerker van de dierenambulance staat de melder te woord, biedt eerste hulp aan, stabiliseert en helpt met het vervoeren van de dieren. De werkzaamheden zijn enorm divers; je bevrijdt dieren uit benarde situaties, brengt hen zo veilig mogelijk naar een opvanglocatie zoals een dierenasiel of dierenarts, controleert zwerfdieren op chip en brengt gevonden dieren terug naar hun eigenaar. Ook assisteer je de brandweer, politie en gemeentelijke diensten. Tot slot bied je assistentie bij landelijke calamiteiten.” 

“Geen enkele melding of dienst is hetzelfde. Het werk op de dierenambulance is dankbaar en een avontuur maar kan je ook emotioneel zwaar vallen. Niet iedere melding loopt goed af”, waarschuwt ze. 

“Het aantal mensen in dienst is altijd fluctuerend en is nu iets minder door onder andere de verhuizing naar Hoofddorp vanaf Haarlem. We willen graag nieuwe mensen opleiden om nog meer dieren in de omgeving te kunnen helpen. Mochten mensen interesse hebben om ons te komen helpen met ons werk kunnen ze ons bereiken op 088 811 3705.”

advertentie