Groep 8 Koorschool 2021/22.
Groep 8 Koorschool 2021/22. Arnold Bartman

Koorschool Haarlem viert jubileum met bijzondere docu-serie

Overig

HAARLEM In de Philharmonie vindt 6 maart de première plaats van de bijzondere docu-serie ‘De kinderen van de Koorschool’. Deze wordt officieel geopend door burgemeester Jos Wienen. Koorschool Haarlem is een unieke basisschool die direct gelinkt is aan de Kathedrale Basiliek St. Bavo. Naast basisonderwijs genieten de kinderen hier een volwaardige professionele muzikale opleiding en treden ze op in binnen- en buitenland.

De docu-serie ‘De Kinderen van de Koorschool’ is in het kader van het 70-jarig bestaan van de Koorschool Haarlem gerealiseerd. In de serie volgt regisseur Tessa Louise Pope drie kinderen in het bijzonder: Lodewijk (9) uitgroep 6, Joona (10) uit groep 7 en Cato (11) uit groep 8. Een bijzondere insteek, aangezien deze kids het verhaal grotendeels zelf vertellen en vanuit hun perspectief beleven. Van het repetitieweekend in een prachtig klooster tot een bijzonder optreden in het Concertgebouw in Amsterdam. En van een spannend Halloween nachtspel tot een voorspeelavond op de Koorschool. Kortom, een uniek inkijkje in het wel en wee op de Koorschool.

De docu-serie is voor alle Haarlemmers het bekijken zeker waard omdat het een goed beeld geeft van het wel en wee op de Koorschool zelf. Koorschool Haarlem is een unieke basisschool die direct gelinkt is aan de Kathedrale Basiliek St.Bavo in Haarlem en aan de overkant van de Westergracht staat. Naast basisonderwijs genieten de kinderen hier een volwaardige professionele muzikale opleiding, en treden ze op in binnen- en buitenland.

Zondag 6 maart is de première van de docu-serie. Burgemeester Jos Wienen zal de eerste aflevering in de Philharmonie officieel ‘online’ plaatsen, zodat iedereen in en buiten Haarlem vanaf dat moment de docu-serie kan volgen. Hij kijkt ook zelf uit naar de serie. “Het is een hele prestatie van deze leerlingen op deze bijzondere school”, zo vindt hij.

De docu-serie bestaat uit zes korte afleveringen van 8 min. per aflevering. Vanaf 6 maart 16.30 uur is de eerste aflevering te zien via de website www.koorschoolhaarlem.nl/docu. Ook wordt de serie wekelijks uitgezonden op NH Nieuws vanaf woensdag 9 maart om 17.18 uur, in de carrousel tot de volgende dag 14.00 uur.

De docu-serie is mede tot stand gekomen dankzij het Haarlem Media Fonds.

advertentie
advertentie