Afbeelding
Eigen Foto

Anna Roelofs-Ivanchenko zamelt op Grote Markt spullen in voor Oekraïne

Overig

HAARLEM De 30-jarige kapper Anna Roelofs-Ivanchenko verhuisde op haar 14e van Oekraïne naar Nederland en voelt zich inmiddels een echte Haarlemmer. Ze heeft echter ook nog de nodige banden met moederland Oekraïne en ook een deel van haar familie woont er nog. Ze besloot om het door oorlog getroffen land te helpen en een inzamelingsactie te starten. In eerste instantie gebeurde dat vanuit de winkel van Vind Lifestyle aan de Koningsstraat, waar Anna als kapper werkt. De actie was echter zo’n succes dat er naar een groter pand gezocht werd. Dat is gevonden; sinds woensdag kunnen mensen die Oekraïne willen helpen goederen aanleveren bij de Grote Markt 15. 

In eerste instantie zou Anna pas woensdag 2 maart starten met haar inzamelingsactie voor Oekraïne, maar toen bleek dat ze al kon aanhaken bij een transport dat dinsdag naar het door oorlog getroffen gebied vertrok, besloot ze er een spoedactie van te maken. Inmiddels hadden heel wat Haarlemmers al van de actie gehoord en kwamen ze massaal naar Vind Lifestyle om spullen te doneren. Kleding, babyflesjes, voeding, luiers, medische artikelen, toiletpapier en maandverband, het stond in tientallen tassen in de winkel. Begin deze week kon Anna al vele tientallen tassen met goederen vervoeren naar Apeldoorn, van waar vrachtwagens vertrokken zijn richting Polen en Roemenië. 

Vanwege het grote succes van de actie besloot Anna op zoek te gaan naar een grotere ruimte. Die werd gevonden aan de Grote Markt 15. Mensen die spullen aan willen leveren voor Oekraïne kunnen daar voorlopig iedere dag terecht tussen 9.00 en 11.00 uur en 16.00 en 18.00 uur. Anna vraagt wel om eerst even op de Instagram pagina te kijken waar behoefte aan is. Ze kan namelijk niet alles gebruiken. “We hebben vooral veel medische middelen nodig en eigenlijk alles wat je bij een drogist kunt kopen”, zo zegt ze. “Daarnaast is er onder andere behoefte aan isolatiematjes, dekens, dekbedden, zeepblokken, toiletpapier, vuilniszakken, legerkleding, luiers en babydoekjes”. Naast producten is ook hulp bij het sorteren van alle ingebrachte goederen van harte welkom. 

Kijk voor meer informatie over de actie op https://www.instagram.com/haarlem.inzamelactie/

advertentie
advertentie