Petra de Vries.
Petra de Vries. Eigen Foto
COLUMN

’We moeten solidair zijn met mensen in kwetsbare situaties’

Overig Stem in de Stad

HAARLEM Het Haarlems Weekblad plaatst om de week een column van Stem in de Stad. Deze organisatie zet zich in voor Haarlemmers die het moeilijk hebben en kijkt om naar kwetsbare mensen die in nood zijn, naar mensen die niet altijd gehoord of gezien worden. Deze week is het woord aan Petra de Vries, zakelijk manager.  

Een nieuwe week verloopt anders dan gedacht. Maandagochtend word ik verkouden wakker en na een zelftest gedaan te hebben, ga ik positief door het leven. Volgens de geldende regels ga ik in quarantaine. Op dag 5 knap ik op en kijk ik terug op een bijzondere tijd. Ziek zijn is niet leuk, maar het is ontzettend fijn als er voor je gezorgd wordt. Ik heb een netwerk om me heen met mensen die belangstellend zijn en hand- en spandiensten aanbieden. Bij Stem in de Stad ontmoet ik gasten die niet altijd een ruim netwerk om zich heen hebben. Als je dan tegenslag ervaart, in welke vorm dan ook, dan kan het leven je nog zwaarder vallen. 

Van betekenis zijn voor een ander, dat is waar Stem in de Stad voor staat. Jaarlijks vinden meer dan duizend Haarlemmers de weg naar ons Huis van Aandacht. Wij bouwen aan een netwerk van en voor mensen. Er zijn voor elkaar is belangrijk en kan mensen gelukkig maken. 

Het bericht van de burgemeester van Groningen dat hij zich schaamt voor de situatie in het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel, raakt mij. Het is inderdaad goed dat Nederland en ook Haarlem zich richt op het opvangen en begeleiden van vluchtelingen uit de Oekraïne. Dat doen wij ook als organisatie, maar er zijn vele andere doelgroepen die al jaren niet de gewenste opvang, begeleiding en zorg krijgen. Het is beschamend dat dit in Nederland gebeurt. We moeten solidair zijn met mensen in kwetsbare situaties en hun lot ons aantrekken. Ieder mens telt. Er is blijvende zorg voor elkaar nodig en ieder mens verdient een kans. Vele inloophuizen in Nederland vormen ook een netwerk, zo staan we samen sterk voor kwetsbare mensen. Doet u mee om dit netwerk te versterken door vrijwilliger te worden of ons werk te steunen als donateur? Ik ben er van overtuigd dat dit gelukkig maakt!

Petra de Vries, zakelijk manager

advertentie
advertentie