Afbeelding
NK Tegelwippen

Tegels ruilen voor planten tijdens stadsbrede tegelwipactie

Overig

HAARLEM In Haarlem wordt zaterdag 14 mei een stadsbrede tegelwipactie gehouden. Haarlem doet namelijk voor de tweede keer mee met het NK Tegelwippen, een landelijke wedstrijd tussen verschillende gemeenten met als doel: meer ruimte voor groen in de stad. Het is mogelijk om tegels en zand op verschillende plekken in de stad om te ruilen voor planten. Wipt u ook een tegeltje mee?

Op verschillende plaatsen in de stad kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur tegels en zand ingeruild worden voor plantjes. Inleverpunten zijn: buurtcentrum De Tulp, de Stookkamer, Ecosol locatie De Nieuwe Werf, op de hoek van de Koralensteeg, op het Max Eeuweplein, op het Nieuw Guineaplein, bij wijkcentrum ’t Broederhuis, wijkcentrum Alleman, de wijkraadkamer in de Europawijk en in het Zaanenpark. 

Wie geen eigen tuin heeft, kan ook tegels wippen voor een geveltuintje. Geveltuintjes zijn smalle groenstroken tegen de gevel, direct aan de straatkant. Vooral straten met huizen zonder voortuinen zijn geschikt. Geveltuintjes zijn eenvoudig en goedkoop zelf aan te leggen. Haal een rij stoeptegels weg voor de gevel, stort er tuinaarde en plant de plantjes. 

Vorig jaar belandde Haarlem nog op de 58e plaats van 81 deelnemende gemeentes, maar dit jaar wil de gemeente Haarlem zo hoog mogelijk eindigen bij het NK Tegelwippen. De gemeente vraagt iedereen daarom de verwijderde tegels te registreren. Dat kan door twee foto’s in te sturen, eentje van voor en eentje van na het tegelwippen via www.nktegelwippen.nl/meedoen.

advertentie
advertentie