Afbeelding
Maarten J Eykman | Gluren bij de Buren

Gluren bij de Buren zoekt dansers, poëten en andere amateurkunstenaars

Overig

HAARLEM Voor de achtste keer vindt zondag 3 juli het evenement ‘Gluren bij de Buren’ plaats in Haarlem. Tijdens dit festival vinden er bij alle deelnemende hosts verspreid door de hele gemeente optredens plaats in huiskamers en tuinen. Het festival is nog op zoek naar mensen die zich bijvoorbeeld bezighouden met dans, poëzie, cabaret en andere vormen van amateurkunst. 

Tot nu toe hebben onder andere singer/songwriters en diverse theateracts al de weg gevonden naar het aanmeldformulier. De organisatie is echter op zoek naar een nog bontere verzameling van acts, zodat ze tijdens Gluren bij de Buren kan laten zien wat Haarlem echt in huis heeft. Ook enthousiaste huiskamer- en tuineigenaren die graag een act willen hosten, kunnen zich nog aanmelden. Aanmelden kan tot 22 mei via glurenbijdeburen.nl

Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Zijn de optredens in de tuin? Dan zijn de tuinstoelen het nieuwe rode pluche, en het terras de balletvloer. Alle wijken doen dit jaar mee, maar extra acts zijn nog van harte welkom. Organisator Dirkjan van Oord: “Iedereen die iets doet dat te maken heeft met podiumkunst, mag zich aanmelden. Als je er maar een tof optreden van kunt maken! En wil je een boeiende monoloog houden over je favoriete verzameling? Dan vinden we dat te gek. We zoeken naar de bontste verzameling acts die op 3 juli optreden in huiskamers en tuinen door de hele buurt!”

Aan elke deelnemende locatie wordt één act gekoppeld die zondag 3 juli tussen 13.00 en 18.00 uur drie keer 30 minuten op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van locatie naar locatie hoppen. Er is nergens entree, maar een vrijwillige bijdrage mag natuurlijk altijd. 

Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Stichting de Bühne en vindt in meerdere plaatsen in Nederland tegelijk plaats. Meer informatie en aanmelden: www.glurenbijdeburen.nl

advertentie