Afbeelding
Eigen Foto

Spaarne Lenterace begroet dit jaar 1100 roeiers

Overig

HEEMSTEDE/HAARLEM Zo’n 1100 roeiers doen zaterdag 21 en zondag 22 mei mee aan de Spaarne Lenterace, georganiseerd door de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging ‘Het Spaarne’. Deze voorjaarsklassieker heeft een parcours van 4,5 km voor volwassenen en 2 km voor junioren. 

De roeiwedstrijd begint voor volwassenen op de Ringvaart nabij de Haarlemse wijk Merlenhoven en eindigt voor het clubgebouw aan het Spaarne aan het Marisplein 5 in Heemstede. Junioren starten op het Spaarne, iets ten noorden van het Theehuis. Publiek is beide dagen welkom om de deelnemers aan te moedigen, langs het Spaarne of bij het clubhuis van de roeivereniging. 

In totaal doen dit jaar zo’n 300 ploegen mee met rond de 1100 roeiers. De Spaarne Lenterace is sinds jaar en dag populair onder zogeheten ‘veteranenroeiers’. Dat zijn roeiers vanaf 27 jaar oud tot ver voorbij de 70. Er is ook een wedstrijd voor junioren uitgeschreven. Het parcours leent zich perfect voor deze wedstrijden. Er zijn dan ook vele oud toproeiers diebdeelnemen. Traditiegetrouw leveren alle deelnemende Spaarneleden een taart in als inschrijfgeld, waardoor er een taartenbuffet is.

Voor meer informatie zie: www.lenterace.nl of facebook.com/lenterace

advertentie