Afbeelding
Eigen Foto

Bianca van Zwieten van kapper Sjenkels wint prestigieuze Coiffure Award

Overig

HAARLEM Bianca van Zwieten, Creative Director bij kapperszaak Sjenkels, is in de prijzengevallen tijdens de dertigste editie van de Coiffure Award. Het is de meest invloedrijke en vooraanstaande kappersprijs van Nederland. Een (inter)nationale vakjury kende haar de eerste prijs toe in de categorie ‘Dames’. In Haarlem is Sjenkels gevestigd aan de Gierstraat. 

Al 30 jaar is de Coiffure Award hét topevent in de kappersbranche dat ook bij de consument grote bekendheid geniet. De meer dan tweeduizend inzendingen voor de haarmodefotografiewedstrijd worden door een onafhankelijke en deskundige (inter)nationale jury beoordeeld op de juiste combinatie van het modebeeld. Kapsel, visagie, styling en fotografie horen perfect in balans te zijn. Over Bianca van Zwieten concludeerde de jury: “Coole moderne modellen, de creativiteit ten top. Dit is fashion met een eigen handschrift in vormgeving en styling. De huidige tijdgeest bevat in een serie. Het straalt mode uit zonder concessies te doen in het haar. Dit is echte liefde voor haar.”

Van Zwieten noemt de prijs een kroon op haar werk. “Creëren is wat ik graag doe. Verder vind ik werken met een team belangrijk. De energie die daar uit voorkomt is magie voor mij en ik laat me dan ook inspireren door het team en de talenten die binnen Sjenkels aanwezig zijn. Het winnen van de Coiffure Award is de kroon op mijn werk! Het is fantastisch dat mijn collectie en visie op haarmode worden gewaardeerd door toonaangevende vakjury’s. Belangrijke elementen bij het ontwikkelen van deze haarcollectie waren vernieuwing en rauw haar. Uiteindelijk ben ik gevallen voor een soort post-apocalyptisch thema waarbij de modellen zijn neergezet als futuristische wezens in de natuur. Ik neem graag een risico in het maken van collecties. Immers door het nemen van een risico creëer je werk dat je eerder niet maakte. Daarnaast biedt Sjenkels de mogelijkheden om dit te kunnen doen.”

Afbeelding
advertentie