De eerste bezoekers van het loket kregen een duurzaam boeket.
De eerste bezoekers van het loket kregen een duurzaam boeket. Jurriaan Hoefsmit

Gemeente Haarlem opent Monumentenloket in Bakenesserkerk

Overig

HAARLEM Monumenteneigenaren met vragen over het behouden en verduurzamen van monumenten kunnen voortaan op afspraak terecht bij het Monumentenloket in de Bakenesserkerk. Wethouder Floor Roduner van Erfgoed opende het loket dinsdag 17 mei samen met raadslid Ron Dreijer. 

De eigenaren die als eerste het loket bezoeken, kregen een attentie. Om de opening te vieren organiseren verschillende organisaties in de stad de Week van Duurzame Monumenten van 16 tot en met 20 mei.

Veel woningeigenaren willen kosten besparen, meer comfort of bijdragen aan een beter milieu. Ook monumenteneigenaren willen dat, maar hoe doe je dat met behoud van monumentale waarden? De gemeente wil monumenteneigenaren informeren en ondersteunen bij het realiseren van hun duurzaamheidswensen. Om als monumenteneigenaar goed voorbereid naar het loket te komen, is het handig om eerst het stappenplan Duurzame monumenten te doorlopen. Het is op te vragen bij monumentenloket@haarlem.nl. Dat is ook het mailadres om een afspraak te maken.

Het Monumentenloket is op afspraak te bezoeken in de Bakenesserkerk (Vrouwestraat 12). Op dinsdagen tussen 13.00 en 16.00 uur zitten specialisten van de gemeente hier klaar om monumenteneigenaren – op afspraak – te woord te staan over hun wensen. Mail naar monumentenloket@haarlem.nl om een afspraak te maken.

Voor meer informatie over de Week van Duurzame Monumenten, klik hier.

advertentie